Amsterdam UMC blij met voorlopig JCI-accreditatie

Afgelopen week is een team van internationale controleurs op bezoek geweest in Amsterdam UMC, locatie VUmc. Zij hebben de kwaliteit en veiligheid voor zowel patiënten, medewerkers als bezoekers van VUmc onder de loep genomen.

Het doel was een JCI accreditatie te bemachtigen. JCI (Joint Commission International) is een internationaal accreditatieorgaan voor de gezondheidszorg. JCI is erkend door de WHO (World Health Organisation) en opgericht om de kwaliteit, veiligheid en efficiency in de gezondheidszorg te verbeteren.
In totaal werden zo'n 1200 kwaliteitscriteria onderzocht. Locatie VUmc scoort op het overgrote deel een ruime voldoende. Aan een paar puntjes moet nog wat geschaafd worden.

Het controleteam was unaniem in de conclusie dat Vumc met hart en ziel zorgt voor haar patiënten en garant staat voor hoogwaardige zorg. Het team was ook aangenaam verrast door de gastvrijheid en openheid van het ziekenhuis.
Het duurt nog even voordat de officiële accreditatie binnenkomt, maar op voorhand kan onofficieel de vlag uit. Locatie AMC heeft al eerder dit jaar de controleurs op bezoek gehad en het JCI-certificaat behaald.