Baliemedewerkster wint zangwedstrijd RTL 4

Onze zingende medewerkster Muriel Blijd heeft de eerste aflevering gewonnen van het RTL 4-programma All Together Now. Deelnemers aan de zangwedstrijd treden op voor een jury van honderd muziekexperts. Zij proberen tijdens hun optreden zo veel mogelijk juryleden te laten opstaan en meezingen. Muriel wist ze allemaal aan het dansen en zingen te krijgen.

Zingen zit Muriel Blijd in het bloed. In een kort interview voor ons personeelsblad vertelde de baliemedewerkster bij de afdelingen Gynaecologie en Oncologie over haar favoriete bezigheid.

Soundmixshow

“Vanaf dat ik kan praten, zing ik al. Ooit zat ik met twee meiden in het groepje HIM, waarmee we de derde plaats haalden in de Soundmixshow. Om privéredenen stopte ik daarna tijdelijk met zingen. Toen ik me op mijn 27e bekeerde, pakte ik dat weer op.”

Gospel

“In de kerk ontstond mijn liefde voor gospel, omdat daar een boodschap in zit. Sindsdien zing ik in de kerk. Omdat daar vaak buitenlandse voorgangers zijn, heb ik sindsdien regelmatig optredens in het buitenland. Daarnaast zing ik op feestjes zoals bruiloften, maar altijd gospel, R&B of soul.”

“Dat is inderdaad best druk naast mijn werk. Daarom spaar ik altijd mijn vakantiedagen op. Het is het waard, want ik haal mijn kracht uit zingen. Ik treed veel op met mijn dochter Talita. Zij heeft het tot de liveshows van The Voice geschopt. Dat voelt goed. Als ik haar zo zie, denk ik: ik heb het niet bad gedaan.”

Bekijk hier het optreden van Muriel bij All Together Now.

Tekst: Eva Cornet

Foto: Martijn Gijsbertsen