Betreden van het ziekenhuis (update 30 maart)

Heeft u een afspraak in de polikliniek, bent u patiënt, of gaat u bij iemand op bezoek op locatie AMC of locatie VUmc? Lees dan eerst deze informatie over parkeren en het betreden van beide ziekenhuislocaties.

Locatie AMC (Meibergdreef)

Bij de locatie AMC kunt u alleen nog binnenkomen via de hoofdingang of via de ingang voor de poliklinieken. Bij deze ingangen wordt een screening gedaan op griepverschijnselen. Dat betekent dat een medewerker u een paar korte vragen stelt. Patiënten met griepverschijnselen krijgen nadere instructies. Bezoekers met griepverschijnselen wordt gevraagd het pand niet te betreden. Er wordt alleen een uitzondering gemaakt voor bezoek dat afscheid komt nemen van een patiënt in de terminale fase. Dit gaat in overleg met het afdelingshoofd.

Ingang psychiatrisch centrum

De hoofdingang van het psychiatrisch centrum (APC) is gesloten. Patiënten en bezoekers voor het APC en de Bascule kunnen via de ingang Poliklinieken AMC naar het gebouw toe.

Parkeren bij locatie AMC

Parkeergarage P2 is vanaf heden gesloten voor patiënten en bezoekers. U kunt 24 uur per dag parkeren op P1, bij de hoofdingang van het gebouw. Dit is gratis, de slagboom opent automatisch bij aankomst en vertrek.

Geen pendelbusje meer vanaf de metro

De pendelbus die patiënten vervoert tussen station Holendrecht en de AMC-locatie aan de Meibergdreef is gestopt met rijden vanwege infectierisico. Wij hopen op uw begrip hiervoor.

Locatie VUmc (De Boelelaan)

Bij locatie VUmc kunt u binnenkomen via de hoofdingang van de kliniek en de hoofdingang van het polikliniekgebouw. Ook de ingang van het Imaging Center blijft open voor patiënten en bezoekers. Aan de deur zal een medewerker u een paar korte vragen stellen om u te screenen op griepverschijnselen. Patiënten met griepverschijnselen krijgen nadere instructies. Bezoekers met griepverschijnselen wordt gevraagd het pand niet te betreden. Er wordt alleen een uitzondering gemaakt voor bezoek dat afscheid komt nemen van een patiënt in de terminale fase. Dit gaat in overleg met het afdelingshoofd.

Parkeren bij locatie VUmc

Parkeer bij voorkeur in garage P2 (polikliniek) voor de hoofdingang van het ziekenhuis en de polikliniek. Er zijn geen parkeerkosten, de slagboom gaat automatisch open bij aankomst en vertrek.

Bij gebruik van garage P1: parkeer alleen op niveau -1 en loop via de Amstelveenseweg en de De Boelelaan naar de hoofdingang van het ziekenhuis of polikliniekgebouw. Volg de bewegwijzering. De zij-ingang van het ziekenhuis is gesloten voor bezoekers en patiënten. Er zijn geen parkeerkosten, de slagboom gaat automatisch open bij aankomst en vertrek.

Spoedeisende hulp locatie VUmc

Bezoekers en patiënten voor de spoedeisende hulp kunnen in garage P1 parkeren, alleen op niveau -1. Volg de bewegwijzering naar de spoedeisende hulp.