Coronavirus - Overige informatie

De uitbraak van het coronavirus heeft ook in Amsterdam UMC geleid tot extra maatregelen. We zijn goed voorbereid op de komst van patiënten met het nieuwe coronavirus. Patiënten en bezoekers lopen bij een bezoek aan het ziekenhuis geen extra risico op besmetting. De patiëntenzorg in Amsterdam UMC verloopt normaal.

English

Heeft u algemene vragen over het coronavirus, kijk op de website van het RIVM of bel met het landelijke informatienummer 0800-1351.

Denkt u dat u besmet bent met het nieuwe coronavirus?

Kom dan niet naar het ziekenhuis. Blijf thuis en bel uw huisarts. Deze zal u een aantal vragen stellen en aan de hand daarvan verdere afspraken met u maken.

Patiënt met verdenking

Als bij een patiënt in Amsterdam UMC een infectie met het virus wordt vermoed, dan treden er vaste regels in werking. De patiënt wordt geïsoleerd verpleegd op een eenpersoonskamer. Medewerkers die contact hebben met de patiënt moeten zich extra beschermen. Ze dragen een masker dat over mond en neus valt, een bril, een schort en handschoenen. De patiënt krijgt zo snel mogelijk een onderzoek om na te gaan of er werkelijk sprake is van het virus. Daarnaast wordt de GGD ingelicht.

Maatregelen om besmetting te voorkomen

De belangrijkste maatregelen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen zijn:

  • Geen handen geven
  • Was je handen regelmatig
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes

Kan ik nog op bezoek komen?

Heeft u koorts, hoest u, bent u kortademig of verkouden? Neemt u dan s.v.p. eerst telefonisch contact op met uw behandelend arts.

Bent u een bezoeker of begeleider van een patiënt? Heeft u koorts of klachten zoals hoesten, kortademigheid of een verkoudheid? Helaas mag u op dit moment niet op bezoek komen in Amsterdam UMC !

Ben je student? Lees hier verder.

Toeristen met vragen over het coronavirus

Toeristen, expats en andere bezoekers van Amsterdam zonder huisarts met vragen over het coronavirus moeten bij voorkeur NIET in het ziekenhuis of op een huisartsenpost onderzocht worden. Deze groep kan zich melden bij:

  • Tourist doctor Amsterdam, 020-4275011 of 020-2357823.

Meer informatie via het algemeen informatie nummer van de rijksoverheid 0800-1351.