Mondneusmasker verplicht voor patiënten en bezoekers beide locaties Amsterdam UMC

Vanaf vrijdag 2 oktober is het voor patiënten en bezoekers verplicht een mondneusmasker te dragen bij een bezoek aan beide locaties van Amsterdam UMC. Dit geldt voor alle patiënten en bezoekers vanaf 13 jaar. Zij dragen, net als in het openbaar vervoer, een eigen niet-medisch mondneusmasker*.

Hiermee geven wij gehoor aan het dringend advies van de regering en de veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland om mondneusmaskers te dragen in publiek toegankelijke binnenruimtes. Daar horen ook ziekenhuizen bij.

Heeft u een afspraak in Amsterdam UMC, of komt u op bezoek?

Neem dan een eigen mondneusmasker mee. Uw mondneusmasker doet u op voordat u binnenkomt en houdt u gedurende uw hele bezoek op. Bij de publieksingangen is informatie beschikbaar over het veilig dragen van een masker. Opgenomen patiënten zijn uitgezonderd van deze extra maatregel.

Daarnaast blijft het belangrijk dat iedereen zich aan de coronamaatregelen houdt. Dat betekent anderhalve meter afstand houden van anderen, regelmatig handen wassen, hoesten en niezen in de elleboog en thuisblijven bij klachten.

Medewerkers

Het advies heeft ook gevolgen voor de medewerkers van Amsterdam UMC. Vanaf 2 oktober dragen zij een face shield of mondneusmasker in publieke ruimtes van het ziekenhuis.

Bekijk alle actuele maatregelen voor patiënten en bezoekers tijdens corona

*Niet-medische mondneusmaskers hebben geen CE-markering of een medische claim, zoals ‘for medical use’.