Overlast AMC-leveranciers door verkeerde instelling e-mail

Door een vergissing van het Amsterdam UMC hebben 6.500 leveranciers van locatie AMC een stormvloed aan e-mails ontvangen. Dit heeft voor de leveranciers tot grote overlast gezorgd. De fout is inmiddels hersteld. Het ziekenhuis verwacht dat de nasleep nog enige tijd merkbaar zal zijn. We snappen dat de hoeveelheid mails veel overlast veroorzaakt en bieden daarvoor onze excuses aan.

Vanmorgen ontvingen alle leveranciers een e-mail van het AMC om erop te wijzen dat het terrein van Amsterdam UMC vanaf 1 oktober rookvrij is. De mailinglijst bestond uit 6.500 adressen, van fotografen tot leveranciers van pleisters.

Een AMC-medewerker heeft bij het versturen van de e-mail ten onrechte een instelling aangepast, waardoor de reacties op deze mail naar het hele adressenbestand verstuurd zouden worden. Ook auto-reply’s gingen daardoor naar alle ontvangers. Dit veroorzaakte een lawine aan mails.

De verkeerde instelling is inmiddels aangepast, waarmee de bron van het probleem is verdwenen. De stroom aan mailtjes zal helaas nog enige tijd voortduren. Waarschijnlijk zijn alle problemen morgen opgelost.