Samen verder; wat betekent dat voor mij?

Het is zover: AMC en VUmc hebben 7 juni getekend voor de bestuurlijke fusie van beide instellingen. Na een intensieve voorbereiding gaan we samen verder als één academisch ziekenhuis. Dat doen we onder de naam Amsterdam UMC. Voor onze patiënten zal er behalve de naamswijziging voorlopig niets veranderen. Iedereen blijft welkom op onze AMC-locatie aan de Meibergdreef.

Voor patiënten met een afspraak bij het AMC geldt dat er voor hen voorlopig niets verandert. Zij kunnen dus óók na 7 juni terecht bij hun vertrouwde polikliniek en bij hun eigen zorgverlener(s).

In de komende jaren gaat er wel wat veranderen. Dan verschuiven bepaalde specialismen, poliklinieken en verpleegafdelingen van de locatie AMC naar VUmc, en andersom. Patiënten worden bijtijds op de hoogte gebracht van deze veranderingen.

Kijk live mee!

Donderdagmiddag 7 juni wordt de handtekening voor de bestuurlijke fusie gezet. Dit houdt in dat vanaf dat moment de raden van bestuur van AMC en VUmc uit dezelfde personen bestaan.

Wil jij hierbij aanwezig zijn? Via de Facebookpagina's van het AMC en VUmc kun je vanaf 16.00 uur live meekijken met de ondertekening.

Meer informatie

Vanaf donderdag 7 juni, 17.00 uur, kun je op website van het AMC en VUmc meer informatie vinden over de fusie. Daar kun je lezen wat de reden is dat de beide ziekenhuizen samengaan en hoe we denken de patiëntenzorg voor nu - en voor de komende generaties - te verbeteren.