Verwijzen en het coronavirus (update 23 maart)

Door de coronavirusuitbraak ziet Amsterdam UMC genoodzaakt maatregelen te nemen. Hier leest u hoe dat effect heeft op het verwijzingsproces.

Amsterdam UMC is druk bezig met de organisatie rondom de verscherpte maatregelen met betrekking tot het Coronavirus. Afspraken met patiënten worden verzet of omgezet naar een telefonisch consult als dat mogelijk is. Patiënten worden hierover geïnformeerd door de afdeling zelf. Voor spoedeisende zorg kunt u nog steeds bij ons terecht. Deze verwijsroute is ongewijzigd.

Verwijzingen zonder spoed worden uitgesteld en komen op een wachtlijst. Ook kan het enkele maanden duren voordat de patiënt bericht van ons ontvangt over de afspraak. Heeft u urgente vragen of wilt u overleggen over een verwijzing dan kunt u contact opnemen met de afdeling waar u naar toe verwijst. Onze afdelingen, zowel op locatie VUmc als op locatie AMC blijven telefonisch bereikbaar.

Mocht u toch problemen ondervinden in de bereikbaarheid van de afdeling waar u naartoe verwijst dan kunt u ook contact opnemen met de verwijscoördinator, Cécile Dekkers, via c.f.dekkers@amsterdamumc.nl 

We houden u op de hoogte. Meer informatie over het coronavirus op onze speciale webpagina, of op www.thuisarts.nl en www.nhg.org.