Ziekenhuizen schrijven corona-vaccinatie niet bij in ‘gele boekje’

Bent u als patiënt in Amsterdam UMC tegen covid-19 (corona) gevaccineerd? Dan is het verstandig de registratiekaart met uw vaccinaties goed te bewaren. De ziekenhuizen stempelen niet in het gele vaccinatieboekje. Een officieel vaccinatiebewijs van de Rijksoverheid, ook geldig in het buitenland, wordt komende maand verwacht.

De GGD’en registreren hun covid-19-vaccinaties niet alleen op de persoonlijke registratiekaarten, maar ook in de gele ‘vaccinatieboekjes’. Die boekjes gelden internationaal niet als officeel vaccinatiebewijs. Dat is de reden waarom u bij Amsterdam UMC en de andere ziekenhuizen niet voor zo’n stempel terecht kunt. Eerder deze week is daarover tot onze spijt een onjuist bericht in de media gekomen.

Bij elkaar houden

Voor uw eigen administratie kan het wel handig zijn al uw vaccinatiegegevens bij elkaar te houden. Heeft u een geel vaccinatieboekje? Dan is het verstandig uw registratiekaart (gekregen bij uw vaccinatie in Amsterdam UMC) daarbij te bewaren.

Vaccinatiebewijs

Het RIVM en de Rijksoverheid werken momenteel samen aan een echt, officeel vaccinatiebewijs. Dat zal zowel binnen Nederland geldig zijn als in het buitenland.

Bent u in Amsterdam UMC gevaccineerd en heeft u toestemming gegeven om uw vaccinatiegegevens te delen? Dan zorgt het ziekenhuis ervoor dat uw gegevens bij het RIVM terechtkomen. Vanaf 1 juli kunt u dan het officiële vaccinatiebewijs downloaden via de CoronaCheck-app van de Rijksoverheid.

Actuele informatie

Op de websites van de Rijksoverheid en het RIVM vindt u de meest actuele informatie over het vaccinatiebewijs.