13 apr 2017 | Verhaal

Geitjes in het kinderziekenhuis

Het geblaat en gepiep is al van een afstandje te horen. Ze zijn er weer: de beesten van de kinderboerderij Amstelpark en 't Brinkie. Op bezoek bij de kinderen van het Emma Kinderziekenhuis.

Eens per jaar, vlak voor Pasen, komt de kinderboerderij met een groot gezelschap: een dierenkaravaan van konijnen, cavia’s, kuikentjes, geitjes en pasgeboren lammetjes. Alles krioelt gezellig door elkaar tussen de hooibalen. De kinderen mogen knuffelen en aaien.

Kick, vier jaar oud, is niet bij de dieren weg te slaan. En dat terwijl hij juist vandaag naar huis mag, vertelt zijn moeder Therese lachend. “We hebben net twee nachtjes in het Emma geslapen. Kick kreeg allerlei onderzoeken en een bloedtransfusie. De artsen dachten dat Kick leukemie had. Maar uit de beenmergpunctie blijkt dat het niet zo is.” Wat is er dan aan het hand met het jongetje? “Ze weten het niet. We zijn natuurlijk blij dat het geen leukemie is. Maar wat wel? Ze gaan het verder uitzoeken. Maar voor nu mogen we naar huis.”

Kick, die volgens zijn moeder behoorlijk is opgeknapt na de bloedtransfusie, stapt vrolijk rond tussen het stro. Hij straalt aan alle kanten als hij een kuikentje mag vasthouden. “Het kuikentje klemde mij helemaal vast”, zegt hij trots. “Maar toen vloog hij ineens weg.” Met het geitje lukt het beter. Zij het met wat hulp van de mevrouw van de kinderboerderij.

Elke donderdag tussen 14.00 en 15.00 zijn er kleine dieren in de speelkamer van het Emma Kinderziekenhuis. En voor de kinderen die te ziek zijn, komen de dieren met een karretje aan bed.