Verse kunst voor de poliklinieken

Het kostte een hele zaterdag met een hoogwerker, maar het resultaat mag er dan ook zijn. De werken van Elspeth Diederix die in de hal van de poliklinieken hangen, zijn omgewisseld voor nieuwe exemplaren. Bijna allemaal, op eentje na, die wordt binnenkort vervangen. Dat was hard nodig, want de negen foto’s hadden door de jaren heen hun ware kleuren verloren. Nu komen de onderwaterbeelden weer volledig tot hun recht.

Diederix maakte de beelden in 2000 in opdracht van de AMC Kunststichting. Ze reisde af naar een tropische zee bij Thailand, waar ze de rustgevende wereld onder water fotografeerde.

Elspeth Diederix met een van de negen werken die zijn vervangen. Elspeth Diederix met een van de negen werken die zijn vervangen.

De kunstenares heeft een voorliefde voor natuur. De hangplanten die in de hal van de poliklinieken hingen, brachten haar op het idee van de serie, waarbij de planten als rode draad zouden fungeren. In haar atelier maakte zij een houten model van een plant die ze meenam naar de Thaise wateren om er onderwaterfoto’s van te maken.

Het oorspronkelijke werk van Diederix, nog met planten. Het oorspronkelijke werk van Diederix, nog met planten.


Voor de installatie in de hal selecteerde ze negen foto’s. Door de jaren heen verbleekten de kleuren echter, dus het werd hoog tijd voor vervanging. Die klus is nu bijna geklaard. Alleen de planten ontbreken nog. Maar die komen weer terug is ons verteld.

Lees hier meer over het werk van Elspeth Diederix in het AMC.

Feestdagen

Tijdens de feestdagen zijn onze poliklinieken gesloten. Lees meer