16/06 Digitale nascholing Lymeziekte

Het is u mogelijk ontgaan in de huidige omstandigheden, maar het tekenseizoen staat weer voor de deur. Nu het mooier weer wordt, worden uw patiënten én teken actief in de buitenlucht: een potentieel problematische combinatie. Recent is met de jaarlijkse Week van de Teek door heel Nederland op verschillende manieren aandacht gevraagd voor Lymeziekte en andere tekenbeet-overdraagbare aandoeningen.

Voor huisartsen kan Lymeziekte een lastig onderwerp zijn. Het heeft uiteenlopende manifestaties met een scala aan symptomen, diagnostische tests zijn niet altijd eenduidig en patiënten (of u) zitten regelmatig met vragen en zorgen. Hoe betrouwbaar zijn tests en behandelingen uit het buitenland? Waar komen chronische klachten na Lymeziekte vandaan? En waarom is er nog altijd geen vaccin? 

Om deze en vele andere vragen te beantwoorden organiseert het Amsterdam UMC Multidisciplinair Lymeziekte Centrum (AMLC) een digitale nascholing via ZOOM webinar. Het AMLC is een erkend expertisecentrum voor Lymeziekte en tekenbeet-overdraagbare aandoeningen, dat derdelijnszorg levert en toonaangevend (pre)klinisch onderzoek uitvoert. Wij merken dat Lymeziekte leeft onder huisartsen en dat onze nascholingen ieder jaar enthousiast bezocht worden. Door de covid-pandemie vonden deze helaas dit jaar geen doorgang. Daarom bieden wij aan alle huisartsen van Nederland een webinar aan.

Voor deze bijeenkomst is accreditatie aangevraagd.
Kosten voor deelname bedragen € 20,--

Thema’s:
- ecologie en epidemiologie van tekenbeten
- kliniek van Lymeziekte
- interpretatie van aanvullend onderzoek (serologie, PCR en kweek)
- chronische Lyme-geassocieerde klachten
- ontwikkelingen m.b.t. diagnostiek, vaccinatie en preventie

  Sprekers:
  Prof. dr. J.W.R. (Joppe) Hovius, internist-infectioloog
  Dr. M.C. (Matthijs) Brouwer, neuroloog
  Drs. M.V. (Markus) Starink, dermatoloog
  Dr. ir. C.C. (Kees) van den Wijngaard, epidemioloog
  Drs. M.E. (Ewoud) Baarsma, arts-onderzoeker

  Registreren:  via deze link.

  Corona-maatregelen

  We zetten ons in om ons ziekenhuis veilig te houden tijdens de coronacrisis.

  Lees deze extra maatregelen goed door voordat u een van onze locaties bezoekt: