De Anatomische Les gaat dit jaar niet door. De jaarlijkse publiekslezing die Amsterdam UMC samen met de Volkskrant op 18 november zou houden in het Concertgebouw, is op het laatste moment afgelast. Het is niet verantwoord om zo’n groot evenement te organiseren terwijl de coronabesmettingen hard oplopen, vindt de raad van bestuur.

Lang zag het er naar uit dat De Anatomische Les, de jaarlijkse publiekslezing waar wetenschap, kunst, literatuur en muziek elkaar ontmoeten, weer in zijn oorspronkelijke vorm kon doorgaan. In 2020 was er in verband met corona een online versie met de Amerikaanse immunoloog Anthony Fauci. Voor dit jaar hoopten de organisatoren weer op een live editie met als hoofdgast de Canadese neurowetenschapper Sonia Lupien.

De nieuwe coronamaatregelen, maar vooral de snel oplopende infectiecijfers, leidden er helaas toe dat het evenement te elfder ure is afgeblazen. “Het oplopend aantal besmettingen in de samenleving heeft bovendien weerslag op de ziekenhuisbezetting. Ook de verbondenheid met onze zorgmedewerkers maakt dat het bestuur het niet verantwoord vindt om zo’n groot evenement door te laten gaan”, aldus de raad van bestuur.

phone
+31(0)20-5668585