Adres, route en parkeren

Informatie over het bezoekadres van Amsterdam UMC, locatie AMC, de route er naar toe en over parkeren bij het ziekenhuis.

Amsterdam UMC, locatie AMC bouwt aan een nieuwe hoofdingang. Daarom gaat u het ziekenhuis en de polikliniek binnen via de tijdelijke hoofdingang (zie plattegrond) of via parkeergarage P2.

Bezoekadres

Amsterdam UMC locatie AMC
Meibergdreef 9
1105 AZ Amsterdam Zuidoost

Postadres

Amsterdam UMC locatie AMC
Postbus 22660
1100 DD Amsterdam Zuidoost

Adress and route (English)


Waarschuwingen

 • De looproute tussen het station Holendrecht en de ingang is gewijzigd, de tijdelijke route is enkele minuten extra lopen.
 • Ook als u met eigen vervoer komt is uw reistijd langer. Reken minimaal 10 minuten extra om vanaf uw parkeerplek de polikliniek te bereiken.
 • Er wordt een nieuwe hoofdingang gebouwd. Let dus goed op waar u kunt parkeren. Dit staat aangegeven met aanwijzingsborden.


Hoe wilt u naar locatie AMC komen?

U komt met het openbaar vervoer

Uitstappen op station Holendrecht. Volg vanaf station Holendrecht de borden met ‘Route A’. Steek aan het einde van het voetpad de weg over. De tijdelijke hoofdingang bevindt zich meteen aan de overkant van de weg. De ingang is aangegeven met een bord. Plan uw reis naar locatie AMC met www.ns.nl of www.9292.nl.

U komt met de fiets
Plan uw reis met de Routeplanner van de Fietsersbond. Links van de tijdelijke hoofdingang is een fietsparkeerplaats.
U komt met de auto of motor

Vanaf de ringweg om Amsterdam (A10), de A2 en de A9 staat locatie AMC aangegeven op de borden.

Plan uw route via Google Maps. Kijk voor actuele wegwerkzaamheden op www.vananaarbeter.nl of op de website van de gemeente Amsterdam.

In- en uitstappen met de auto

Als u met de auto of taxi naar locatie AMC komt, kunt u zich voor de tijdelijke hoofdingang af laten zetten of op laten halen. De plek waar u kunt in- of uitstappen, herkent u aan het K+R-symbool (Kiss + Ride). Let op: uw begeleider mag hier niet parkeren of wachten in de auto.

U gaat uw motor parkeren

Motoren, scooters en bromfietsen kunt u rechts naast de tijdelijke ingang stallen. Dit staat met borden aangegeven.

U gaat uw auto parkeren

Betaald parkeren

Op het AMC-terrein geldt betaald parkeren.

Per half uur €0,80
Dagtarief (24 uur) €10
Parkeerabonnement €30,- (voor 2 weken)

U  kunt gemakkelijk en snel in- en uitrijden door uw pinpas tegen de lezer van  de automaat bij de slagboom te houden. Daarnaast kunt u contactloos, met pin en met contant geld betalen bij de parkeerautomaat voordat u uw auto ophaalt. De parkeerautomaten staan in P2. U betaalt hier ook als u op P3 parkeert. Graag contactloos betalen in verband met coronavirus.

Met het parkeerabonnement kunnen patiënten en bezoekers van patiënten twee weken lang voor € 30,- onbeperkt parkeren op P2.

Hoe werkt het parkeerabonnement?

 • U neemt een parkeerkaartje bij het inrijden.
 • Vervolgens meldt u zich bij de receptie na de loopbrug. Daar zet de receptionist het parkeerkaartje na betaling van de € 30 om in een parkeerabonnement.
 • Met het tot parkeerabonnement gemaakte parkeerkaartje kunt u twee weken lang uitrijden.

Parkeerroute en parkeerlocaties, openingstijden en oplaadpunten

Volg op het AMC-terrein de borden naar parkeergarage P2.

Parkeerplaatsen voor mindervaliden
U kunt tegen betaling parkeren op parkeerterrein P3 of in parkeergarage P2 (doorrijhoogte 1.90 m). U bereikt het ziekenhuis vanaf P3 via de parkeergarage en de loopbrug. Let op! Is uw hulpmiddel breder dan 85 cm? Maak dan gebruik van de K+R-plaats (Kiss & Ride) voor de tijdelijke hoofdingang. Vanaf P3 brengt de pendelbus u naar de tijdelijke hoofdingang.

Vindt u geen geschikte parkeerplaats voor mindervaliden? Dan heeft u 30 minuten de tijd om kosteloos de parkeervoorziening te verlaten. Dit geldt voor parkeergarage P2 en parkeerterrein P3.

Openingstijden

Parkeergarage P2 en parkeerterrein P3 zijn 24 uur per dag toegankelijk voor patiënten en bezoekers.

Plattegrond

Downloads

  Corona-maatregelen

  We zetten ons in om ons ziekenhuis veilig te houden tijdens de coronacrisis.

  Lees deze extra maatregelen goed door voordat u een van onze locaties bezoekt: