Huisregels

Amsterdam UMC wil het verblijf voor iedereen zo veilig en aangenaam mogelijk te maken. Daarom geldt een aantal huisregels.

Anderhalve metersamenleving

In Amsterdam UMC houden we 1,5 meter afstand van elkaar. We nemen in dit kader de nodige maatregelen om een veilige verblijfs- en werkomgeving mogelijk te maken.

Toegang tot het ziekenhuis

Bij de publieksingangen wordt iedere persoon die Amsterdam UMC wil betreden, gescreend op een (potentiële) coronabesmetting en krijgt een polsbandje om. Medewerkers betreden Amsterdam UMC op kantoortijden via de personeelsingangen. Buiten kantoortijden worden de gemaakte afspraken voor in- en uitgangen van Amsterdam UMC gevolgd.

Bezoekersregeling

De bezoekersregeling verandert regelmatig. Het actuele toegestane bezoek per patiënt per afdeling staat op de websites amc.nl en vumc.nl.

 1. In Amsterdam UMC gaan we respectvol met elkaar om. Agressief taalgebruik, lichamelijke agressie, intimidatie en discriminatie zijn niet toegestaan.
 2. Filmen en fotograferen (ook met mobiele apparaten) mag alleen na toestemming. Mail naar pers@amc.nl of bel 020 - 566 2929.
 3. Amsterdam UMC is een rookvrij gebied.
 4. In Amsterdam UMC is cameratoezicht aanwezig.
 5. Mobiel bellen mag, maar niet overal in de gebouwen. Waar het niet mag, staat dit duidelijk aangegeven.
 6. Op openbare plekken in Amsterdam UMC is het niet toegestaan alcohol of drugs te gebruiken.
 7. Bent u geen medewerker van Amsterdam UMC, patiënt, bezoeker of student? Meld u dan eerst bij de receptie of bij uw contactpersoon binnen Amsterdam UMC.
 8. Voertuigen parkeren of stallen is voor eigen risico Amsterdam UMC aanvaardt geen aansprakelijkheid voor schade aan auto’s, fietsen, motoren etc. die op het Amsterdam UMC-terrein worden neergezet. Dat geldt voor voertuigen in alle parkeergarages, op alle parkeerterreinen en in alle fietsenstallingen.
 9. Dieren mogen niet mee naar binnen vanwege de kans op infectieziekten. Hulphonden en de kinderboerderijdieren vormen hierop een uitzondering.
 10. Neem geen dure spullen mee naar Amsterdam UMC. Diefstal komt ook in Amsterdam UMC voor. Berg waardevolle spullen in elk geval op in een kluisje of afsluitbare kast.
 11. In Amsterdam UMC volgen we de regels voor de (brand)veiligheid.
 12. Bezoekers en externe werknemers volgen aanwijzingen van beveiligers van Amsterdam UMC en andere bevoegde medewerkers op.
 13. Gevonden voorwerpen graag afgeven bij de receptiebalies Teruggevonden voorwerpen zijn af te halen bij de receptie bij de hoofdingang van het ziekenhuis.
 14. Medewerkers van Amsterdam UMC en externe werknemers laten duidelijk zien wie ze zijn. Medewerkers van Amsterdam UMC dragen in het gebouw hun personeelsbadge (op locatie VUmc is het dragen van bedrijfskleding met een naamplaatje voldoende). Medewerkers van leveranciers en externe bedrijven dragen een badge of logo van hun eigen organisatie. Het dragen van gezichtsbedekkende kleding is niet toegestaan.
 15. Bent u een externe werknemer? Vraag uw opdrachtgever naar de veiligheidsregels.

Corona-maatregelen

We zetten ons in om ons ziekenhuis veilig te houden tijdens de coronacrisis.

Lees deze extra maatregelen goed door voordat u een van onze locaties bezoekt: