Vrijwilliger in het AMC

Als vrijwilliger kun je veel voor ons en onze patiënten betekenen. Onze patiënten verdienen de beste zorg en aandacht, want daardoor genezen en herstellen zij sneller. We hebben verpleegkundigen en artsen voor de echte medische taken, maar juist de ondersteuning daarbij is zo waardevol.

Als vrijwilliger kun je veel voor ons en onze patiënten betekenen. Hoe? Je kunt bijvoorbeeld patiënten begeleiden naar verschillende afdelingen, je kunt als gastheer of gastvrouw patiënten op hun gemak stellen op de Behandelkamers Inwendige Ziekten of de Intensive Care, Spoedeisende Hulp of een van de andere afdelingen. Allemaal bijzondere contactmomenten, waarmee de patiënt zich even wat minder patiënt voelt.

Wanneer werk je?

Je werkt volgens een vast rooster, waarvan de werktijden variëren van één dagdeel (4 uur) per week, één keer per 14 dagen tot zelfs één keer per maand. Je kunt zelf aangeven op welke momenten je beschikbaar bent en dan kunnen we samen tot heldere afspraken komen.

Wat vrijwilligerswerk vraagt en biedt

Vrijwilligerswerk vraagt betrokkenheid bij het ziekenhuis en bij de patiënten. Daarnaast is een een goede beheersing van de Nederlandse taal, een ruime mate van levenservaring, inlevingsvermogen en een evenwichtig karakter van belang. Wij vragen om praktisch ingestelde mensen, die met beide benen op de grond staan.

Hoewel je als vrijwilliger geen arbeidsovereenkomst met het AMC hebt, vragen we je toch een committment te doen, in de vorm van een vrijwilligersovereenkomst. Want ook als vrijwilliger willen we graag op je kunnen rekenen. Met deze overeenkomst stem je in met de Vrijwilligersregeling zoals die geldt binnen het AMC en de verplichtingen die daaruit voortvloeien. Denk bijvoorbeeld aan je beschikbaarheid; je kunt niet op het laatste moment afzeggen als je ingepland staat, want we rekenen op je. En werk je met kinderen, dan is een Verklaring Omtrent gedrag (VOG) onmisbaar.

Iedereen tussen de 21 en 73 jaar kan een enorme bijdrage leveren aan de zorg voor onze patiënten. Je vrijwilligerstaken zijn goed gescheiden van de zorgtaken die onze betaalde medewerkers uitvoeren. Wat biedt vrijwilligerswerk in het AMC? Een glimlach op het gezicht van patiënten, waardering van de medewerkers in het ziekenhuis, die blij zijn met je ondersteuning. Je kunt echt veel betekenen als vrijwilliger in het AMC. En dat waarderen we zo, dat we iets willen terug doen. Zo kun je rekenen op:

  • Een reiskostenvergoeding voor het openbaar vervoer, met maximaal zeven zones;
  • Korting als je wilt sporten in het AMC fitnesscentrum;
  • Een kosteloos abonnement op het personeelsblad ‘Status’;
  • De mogelijkheid om lid te worden van onze Personeelsvereniging, wat je vele voordelen biedt.

Interesse?

Laat het ons weten via ons online inschrijfformulier en je ontvangt binnen twee werkdagen bericht om een afspraak te maken voor een oriënterend gesprek met het Hoofd Bureau Vrijwilligerswerk. In dit gesprek bekijken we wat jij en het AMC voor elkaar kunnen betekenen.

Corona-maatregelen

We zetten ons in om ons ziekenhuis veilig te houden tijdens de coronacrisis.

Lees deze extra maatregelen goed door voordat u een van onze locaties bezoekt:

Contact

Bureau Vrijwilligerswerk AMC
Telefoon: 020-566 4445
vrijwilligerswerk@amc.nl
Inschrijven kan online.