Locatie AMC

Deze informatie gaat over locatie AMC. Moet u zijn op locatie VUmc? Ga naar: Plan mijn bezoek, locatie VUmc/De Boelelaan

Hulp bij uw bezoek

Als u een afspraak heeft in het ziekenhuis dan is het altijd fijn als er iemand is die met u meegaat, die u helpt de weg te vinden en meeluistert naar wat de arts vertelt. In het ziekenhuis bieden we daarnaast verschillende soorten hulp aan.

Ik heb begeleiding nodig

Wanneer u dat prettig vindt, begeleidt een van onze gastvrouwen of gastheren u na de inschrijving naar de polikliniek of verpleegafdeling. De gastvrouwen en –heren kunnen u ook verder helpen waar nodig. Zij bezorgen bijvoorbeeld ook de bloemen op de kamers.

Ik kan niet zo goed lopen

Zorgtaxi:
Taxi’s kunnen u vlak voor de ingang afzetten en ophalen. Heeft een taxi nodig? Uw verpleegkundige of de receptionisten in de polikliniek bestellen er graag één voor u. Om voor vergoeding in aanmerking te komen dient u van te voren een machtiging aan te vragen bij uw zorgverzekeraar. Houdt u er rekening mee dat u zonder een machtiging het vervoer contant moet betalen.

Lopen van het station naar locatie AMC of een pendelbus

De aanlooproute tussen het station Holendrecht en de ingang is gewijzigd, de tijdelijke route is enkele minuten extra lopen. Er is een pendelbus voor als u slecht ter been bent.

Parkeren mindervaliden
Mindervaliden kunnen parkeren op parkeerterrein P3 (zie routekaartje). Op P3 zijn rolstoelen aanwezig. Houdt u rekening met enkele minuten extra reistijd van P3 naar het ziekenhuis? Is uw hulpmiddel breder dan 85 cm, laat u dan afzetten bij de Kiss & Ride voor de tijdelijke hoofdingang. Vanaf P3 brengt de pendelbus u naar de tijdelijke hoofdingang.

Rolstoelen
In AMC kunt u gebruik maken van rolstoelen. Deze staan bij iedere ingang, op parkeerterrein P3 en op de parkeerdekken van parkeergarage P2. Na uw bezoek kunt u de rolstoel weer terugzetten waar u hem heeft gevonden. Bij de rolstoelen staan houders met schoonmaakdoekjes.

Pendelbus en shuttleservice

Een Pendelbus brengt u van station Holendrecht of parkeerterrein P3 naar de tijdelijke hoofdingang. Een elektrische shuttleservice rijdt u vervolgens naar uw bestemming binnen locatie AMC. De shuttleservice rijdt op maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur tussen de twee haltes bij de parkeergarage P2 en de polikliniek. Hij biedt plaats aan drie personen.  

Ik kan niet zo goed Nederlands

U hebt recht op goede informatie over het onderzoek, de diagnose en de behandeling van uw klacht of aandoening. U wordt voorgelicht over de mogelijke risico’s van het onderzoek en de behandeling, de eventuele alternatieven en over uw vooruitzichten. Als u de Nederlandse taal niet goed beheerst, kan de arts een tolk inschakelen. Meestal gebeurt dat via een telefoon met luidspreker.

Andere voorzieningen

Geestelijke verzorging

Tot het team van zorgverleners die u in het ziekenhuis kunnen bijstaan, behoren ook de geestelijk verzorgers. Het team geestelijke verzorging bestaat uit protestantse geestelijk verzorgers, islamitische geestelijk verzorgers, een katholieke geestelijk verzorger en een humanistische geestelijk verzorger.

Overnachten bij Amsterdam UMC, locatie AMC

Een dag in het ziekenhuis is intensief, zeker als u van ver naar Amsterdam UMC, locatie AMC moet komen. Om de GIOCA-dag wat te verlichten, kunt u rustig en betaalbaar overnachten in het gastverblijf ‘De Drecht’. Zo kunt u de GIOCA-dag uitgerust starten en in de buurt logeren.

Ook voor iemand uit uw directe omgeving is het prettig om in uw buurt te zijn als u ernstig ziek bent of een zware operatie moet ondergaan. Een overnachting in ons gastenverblijf is dan een goede optie. U kunt hier veilig, rustig en betaalbaar overnachten.

Informatie over het gastverblijf

 • De kamers zijn bestemd voor maximaal twee personen.
 • Er is een badkamer en keukentje aanwezig.
 • Voor het ontbijt of de lunch kunt u bij de lokale supermarkt inkopen doen, het meenemen van thuis of eventueel gebruikmaken van de voorzieningen in Amsterdam UMC, locatie AMC.
 • Tarieven: zondag t/m vrijdag € 60,- per kamer per nacht, vrijdag t/m zondag € 50,- per kamer per nacht.
 • Linnengoed is in het appartement aanwezig.
 • De gastenverblijven zijn op loopafstand van Amsterdam UMC, locatie AMC en vlakbij station Holendrecht. Het is goed bereikbaar voor invaliden.
 • Neem uw geldig legitimatiebewijs mee.
 • Afhankelijk van uw zorgverzekeraar worden deze kosten vergoed. U dient deze kosten wel zelf te declareren.

Direct een overnachting reserveren in het gastverblijf

U meldt zich aan door te bellen naar telefoonnummer 0345 - 568616 van Stichting Dienstverlening Senioren (kantoortijden).

Gastverblijf

De appartementen liggen op minder dan 400 meter van Amsterdam UMC, locatie AMC, vlakbij station Amsterdam Holendrecht. Ze zijn ook goed bereikbaar voor mindervaliden.

Elk gastenverblijf is geschikt voor ten hoogste twee personen. U vindt hier een badkamer, keuken met magnetron en linnengoed. U doet boodschappen bij de buurtsupermarkt. Zelf eten meenemen van huis of een hapje eten in het restaurant van locatie AMC is natuurlijk ook een optie.

Heeft u vragen over de logeerappartementen of wilt u een boeking doen, dan kunt u mailen naar amc@mabobv.nl. Let op! Of u de kosten van overnachten vergoed krijgt, hangt af van uw verzekering. Stelregel is dat u eerst de rekening die u krijgt zelf betaalt, daarna kunt u deze bij uw verzekeraar indienen.

Kinderopvang
De kinderopvang in het polikliniekgebouw is voorlopig gesloten
Pendelbus en shuttleservice

Pendelbus

De pendelbus is er voor als u slecht ter been bent. Uw rolstoel, mocht u daar gebruik van maken, kan opgevouwen mee in de bus.

Haltes/route

Station Holendrecht - Parkeerplaats P3 - Tijdelijke hoofingang

Tijden

Op werkdagen rijdt de pendelbus tussen 7.30 en 17.00 uur.

Geen zin om te wachten...?

De pendelbus rijdt in principe voortdurend op en neer, dus bellen is niet per se nodig. Wel kunt u de bestuurder laten weten, dat u er bent. Bel 06 - 22 50 66 91.

Coronamaatregelen

 • We vragen u het mondkapje dat u in het openbaar vervoer gebruikt op te houden en uw eigen handalcohol te gebruiken.
 • De chauffeur maakt regelmatig de tastpunten schoon.

(Interne) Shuttleservice

De shuttleservice is er voor als u slecht ter been bent. Voor uw rolstoel, mocht u daar gebruik van maken, heeft de shuttle helaas niet genoeg ruimte.

Haltes/route

Tijdelijke hoofdingang - polikliniek (A0) - receptie bij H0 (na de loopbrug vanaf parkeergarage P2)

De bestuurder zet u, op verzoek, ook af of haalt u op bij:

 • De liften naar de verpleegafdelingen (bouwdelen) F, G of H
 • De liften naar radiotherapie, radiologie (bouwdelen B en C)

Wilt u opgehaald worden op een van deze locaties? Bel dan de bestuurder: 06-20 36 06 22.

Tijden

Op werkdagen van 8.00 tot 17.00 uur .

Geen zin om te wachten...?

De shuttleservices rijdt op en neer tussen de haltes, u kunt even wachten, of u belt de bestuurder: 06-20 36 06 22.

Meer voorzieningen

Corona-maatregelen

We zetten ons in om ons ziekenhuis veilig te houden tijdens de coronacrisis.

Lees deze extra maatregelen goed door voordat u een van onze locaties bezoekt: