Locatie AMC

Deze informatie gaat over locatie AMC. Moet u zijn op locatie VUmc? Ga naar: Plan mijn bezoek, locatie VUmc/De Boelelaan

Zorg op het Bord

Goed eten is niet alleen een eerste levensbehoefte; het maakt ons leven ook speciaal. Naast belangrijke voedingsstoffen geeft het zin en energie. Het verbindt mensen. Zo zorgt goede voeding dat we ons lichamelijk én mentaal beter voelen. Voor wie ziek is, geldt dat des te meer.

Goede voeding maakt de behandeling beter

Voor patiënten is voeding extra belangrijk: voor hen is het geen bijzaak. Met het programma Zorg op het Bord geven we voeding een centrale rol in zorg, onderwijs en onderzoek. Het wordt onderdeel van elk behandelplan.

Voeding is persoonlijk

Welke voeding nodig is, hangt niet alleen af van de lichamelijke situatie maar ook van smaak, persoonlijke voorkeuren en achtergrond. Patiënten krijgen daarom zelf een belangrijke stem in wat, waar, wanneer, hoeveel en met wie zij eten.

Leren, ontwikkelen en verbeteren

Het is onze maatschappelijke verantwoordelijkheid om nieuwe inzichten en ervaring te delen met de samenleving. Met onderzoek maken we zichtbaar welk effect voeding heeft op de behandeling. Deze kennis passen we toe en delen we met onze studenten en medewerkers, patiënten en de buitenwereld.

Zo verbetert Zorg op het Bord het welzijn van patiënten - zowel binnen als buiten het ziekenhuis.

Contact

  • Maarten Soeters (voorzitter)
  • Marieke van Maanen (programmamanager)

zorgophetbord@amc.nl | 020 – 566 2421 (persvoorlichting)