Eten en drinken in AMC

Vanaf begin november ziet het eten en drinken in het AMC er anders uit. Hoe dat eruit gaat zien leest u hier. Wij veranderen namelijk van voedingsconcept en hopen daarmee het eten en drinken voor u aantrekkelijker te maken. Dit begint bij een nieuwe menukaart.

Op de menukaart vindt u een divers eiwitrijk assortiment voor ontbijt, lunch, avondeten. Ook de tussendoortjes en drankjes zijn er in eiwitrijke varianten. Eiwit is belangrijk voor uw welzijn en herstel. Met uitzondering voor patiënten waarbij de nieren niet goed werken of bij ernstig onder- of overgewicht.

Emma kinderziekenhuis

Meer over het eten en drinken in het Emma Kinderziekenhuis lees je op emmakids.nl

Eiwitrijk

Ontbijt en lunch

Bij het ontbijt en de lunch kiest u uit boterhammen en beleg of uit ons gevarieerde aanbod in de yoghurtbar. Bijvoorbeeld: Griekse yoghurt (want daar zit veel eiwit in) met nootjes en vers fruit.

Tussendoortjes

Wij komen drie keer per dag bij u langs om te vragen of u trek heeft in iets extra’s. We proberen u op die momenten te verleiden om een lekker eiwitrijke smoothie of snack te  nemen.

Avondeten

Voor het avondeten kunt u kiezen uit 3 menu’s*: traditioneel, vegetarisch of exotisch. U kunt zelf uw maaltijd samenstellen en kiezen uit verschillende portiegroottes.  

* uitzondering mogelijk

Aan tafel

Het is in veel gevallen mogelijk om aan tafel te eten. Dus overleg met uw verpleegkundige of u uit bed kan komen. Maak er een gezellig moment met uw bezoek van. Vraag op de afdeling naar de mogelijkheden om samen met uw bezoek te eten. Als je samen eet, eet je vaak meer en met meer smaak!

Dieet

Als u bij ons wordt opgenomen vragen wij naar het dieet en de eetvoorkeuren van de patiënt. Deze gegevens schrijven we op in het elektronische dossier van de patiënt. Op die manier kunnen alle zorgverleners daar tijdens het verblijf rekening mee houden.

Eten van thuis

U mag eten en drinken van thuis meenemen. In de koelkast op uw verpleegafdeling kunt u dit eten en drinken bewaren. Wij vragen u het product in een afsluitbare verpakking mee te nemen. Plak op de zelf meegebrachte etenswaren altijd een sticker met uw naam en de datum waarop het eten gemaakt is of wanneer de verpakking is geopend. Bederfelijke producten mag u maximaal een dag bewaren. De voedingsassistent controleert dagelijks de temperatuur van de koelkast en van de producten.

Koffie en thee

De voedingsassistent bovendien meerdere keren per dag bij u langs om te vragen wat u wilt drinken. Zij hebben ook altijd koffie en thee bij zich. Bovendien staat op iedere afdeling een automaat waar gratis koffie en thee gehaald kan worden door u en uw bezoek.

Kraanwater

Kraanwater is net zo goed, veilig en schoon als fleswater. Sterker nog, misschien zelfs beter; Kraanwater voldoet aan wettelijk eisen en de gezondheid niet schaden. Flessenwater kan schadelijk voor u zijn als het teveel minerale zouten bevat. Om die reden kiest het AMC voor kraanwater. Daarbij is het ook nog eens beter voor het milieu!

Winkels en horeca

Op de begane grond in het AMC vindt u een breed aanbod van winkels en horeca. Wilt u hier een hapje eten, overleg dan even met uw verpleegkundige.