foto

A. Rube

Position
PhD Candidate
Main activities
Research
Specialisation
Health Law
Focus of research

Rechtshandhaving in de gezondheidszorg

Curriculum Vitae

Introductie

Anneloes Rube (1985) is sinds december 2011 werkzaam als promovenda Gezondheidsrecht bij de afdeling Sociale Geneeskunde van het Academisch Medisch Centrum – Universiteit van Amsterdam.

In 2009 is Anneloes afgestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam met als specialisaties Gezondheidsrecht en Strafrecht. Tijdens haar studie heeft Anneloes kennis gemaakt met het doen van onderzoek door middel van een duaal traject (LWWL). In het kader van dit duale traject heeft Anneloes gedurende 6 maanden onderzoek gedaan naar de zorg aan onverzekerbare patiënten. Hiernaast is zij als juridisch medewerker werkzaam geweest bij de Rechtswinkel Amsterdam en als bestuurslid bij studievereniging JFAS. Na afronding van haar studie is Anneloes in de periode 2009-2011 werkzaam geweest als juridisch adviseur in het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis in Amsterdam.

Onderzoek

Anneloes verricht haar onderzoek bij de afdeling Sociale Geneeskunde van het Academisch Medisch Centrum (AMC) onder begeleiding van hoogleraar Gezondheidsrecht, prof. mr. J. Legemaate. Haar proefschrift richt zich op rechtshandhaving in de gezondheidszorg, met een accent op het wettelijk tuchtrecht.

Onderwijs

Anneloes verzorgt onderwijs over gezondheidsrecht aan geneeskunde studenten (Blok 3.6), coassistenten (coschap Sociale Geneeskunde) en studenten van de master Gezondheidsrecht.