Spoedeisende Hulp voor Vrouwen

Informatie over uw opname op de verpleegafdeling Spoedeisende Hulp Voor Vrouwen (SEHV).

Contact en afspraak

U wordt opgenomen op de Spoedeisende Hulp Voor Vrouwen (SEHV) vanwege een acute gynaecologische klacht of zwangerschapsprobleem, waarvoor u binnen 24 uur een arts moet zien. Op de SEHV helpen gespecialiseerde hulpverleners zwangere vrouwen, kraamvrouwen en niet zwangere vrouwen met hun klachten.

Bij zwangere vrouwen kunnen deze klachten bestaan uit overmatig zwangerschapsbraken, vaginaal bloedverlies en/of buikpijn in het eerste, tweede of derde trimester, gebroken vliezen zonder weeën bij een zwangerschapsduur van minder dan 37 weken, geen/minder beweging van het ongeboren kind voelen, verdenking op een zwangerschapsvergiftiging en koorts.

Bij kraamvrouwen kan het gaan om koorts, een operatiewond of episiotomie-problematiek (het knippen van de vagina bij een bevalling). Bij niet zwangere vrouwen gaat het om acute buikpijn (met of zonder koorts), acute pijn in of rondom de vagina, hevig vaginaal bloedverlies en operatiewondproblematiek.

Wat kan ik verwachten?

Tijdens uw behandeling krijgt u te maken met een team van artsen en verpleegkundigen.

De Jonge Zwangerschapsunit (JZU) is onderdeel is de SEHV. JZU biedt hoogstaande gespecialiseerde zorg voor vrouwen met problemen in de eerste twintig weken van de zwangerschap, zoals een (dreigende) miskraam, of een buitenbaarmoederlijke zwangerschap.

Voor algemene informatie over uw verblijf in het AMC kunt u de brochure 'Wegwijs in het AMC' lezen.

Route

Als u het advies krijgt om naar SEHV/JZU te gaan, dan neemt u overdag de hoofdingang van het AMC. De SEHV bevindt zich in bouwdeel H op de derde verdieping. Om er te komen neemt u de hoofdingang van het AMC en loopt u rechtdoor tot de kapsalon op de hoek van het grote plein. Steek het plein over en sla rechtsaf. Aan het einde van de gang vindt u de liften van bouwdeel H aan uw linkerhand. Neem de lift naar de derde verdieping en meld u bij de balie van H3-Zuid.

Tussen 23.45 en 06.00 uur is de hoofdingang gesloten. U kunt ons dan bereiken via de ingang bij de Spoedeisende Hulpafdeling, een verdieping lager, recht onder de hoofdingang.

Spoedeisende Hulp Voor Vrouwen (SEHV)

020 - 566 9111, vraag naar sein 59 313

Meer over uw bezoek aan het AMC: