Beroepslongziekten Kenniscentrum Amsterdam (polikliniek)

Informatie over uw afspraak op de polikliniek Beroepslongziekten Kenniscentrum Amsterdam.

Contact en afspraak

Uw huisarts of specialist verwijst u naar de polikliniek Longziekten van Amsterdam UMC, locatie AMC. Bij de polikliniek Longziekten kunt u terecht voor onderzoek naar uw longfunctie in relatie tot uw beroep.

    Wat kan ik verwachten?

    Tijdens uw eerste polikliniekbezoek is er voldoende tijd om uw gehele ziektegeschiedenis en de eventuele relatie daarvan met uw werk met elkaar te bespreken. Er volgt vaak een longfunctieonderzoek. Soms verwijzen wij u ook naar de klinisch arbeidsgeneeskundige of de longverpleegkundige. Soms is een bezoek aan de werkplek noodzakelijk. Tijdens het vervolgbezoek bespreken wij de uitslagen, de conclusie en de adviezen van het team met u. Meestal wordt u met een behandeladvies terugverwezen naar uw eigen arts.

    Onderzoek door een arts of specialist in opleiding

    Amsterdam UMC is een universitair medisch centrum. Niet alleen een ziekenhuis, maar ook een plek waar artsen en specialisten worden opgeleid. Daarom kan het voorkomen dat een co-assistent (arts in opleiding) of een arts-assistent (specialist in opleiding) u onderzoekt. Door mee te kijken en te luisteren, kunnen assistenten het vak goed leren. Natuurlijk staan ze altijd onder toezicht van een ervaren medicus.

    Route

    De polikliniek Longziekten ligt in het polikliniekgebouw (bouwdeel Q) op de tweede verdieping. Om er te komen neemt u de hoofdingang Poliklinieken en loopt u rechtdoor langs de koffiecorner. Neem hier rechts de lift of de trap naar de tweede verdieping en meld u bij de balie.

    Longziekten

    020 - 566 2694 en 020 - 566 2649

    Wachttijd Longziekten

    Wachttijden polikliniek:

    Door het Coronavirus wijken onze toegangstijden af van hetgeen op de website staat. Houd voor meer informatie onze homepage in de gaten. Voor urgente vragen kunt u contact opnemen met de afdeling waar u naar toe verwezen bent.

    • Longziekten: 55 dagen.
    • Oncologie: 9 dagen.

    Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact met ons opnemen, of uw   zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u hierin   ondersteunen, zodat u mogelijk sneller geholpen kunt worden. De maximaal aanvaardbare   wachttijd die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk is overeengekomen (de   Treeknorm) bedraagt voor de toegang tot de polikliniek en diagnostiek 4 weken. Voor   behandeling is de maximaal aanvaardbare wachttijd 7 weken.

    Meer over uw bezoek aan het AMC: