Hartcatheterisatie (polikliniek)

Informatie over uw afspraak op de polikliniek Hartcatheterisatie.

Contact en afspraak

Uw cardioloog verwijst u naar de afdeling Hartcatheterisatie van het AMC. Hier kunt u de bloedvoorziening van uw hartspier laten onderzoeken. Dat geldt ook voor het hartritme en het geleidingssysteem.

Wat u bij ons kunt verwachten

Hartcatheterisatie is een onderzoekstechniek die we veel uitvoeren. Via uw arm of lies schuiven we - onder plaatselijke verdoving - een katheter (dun slangetje) door uw bloedvaten naar uw hart.

Die katheter is nodig om ‘contrastvloeistof’ in uw bloed te brengen. Een contrastvloeistof laat geen röntgenstralen door, dus met een röntgenapparaat zijn plekken waar de vloeistof zich bevindt dan duidelijk te zien. Op die manier worden uw hartholten of (kransslag)aderen in beeld gebracht. Zo kan de cardioloog nauwkeurig bepalen wat er aan de hand is.

Als er bij u een behandeling nodig is, dan gebeurt dat op ongeveer dezelfde manier.

Onze behandelingen

De meest uitgevoerde behandelingen bij ons zijn:

 • katheter-ablatie;
 • dotterbehandeling/ Percutane Coronaire Interventie;
 • Transcatheter Hartklep Interventie;
 • ICD-implantatie;
 • pacemaker-implantatie;
 • interventies bij aangeboren hartafwijkingen.

Ons dagverplegingscentrum

De afdeling Hartcatheterisatie beschikt over een ‘dagverplegingsunit’ met zeven bedden. In deze ruimte wordt u voorafgaand aan het onderzoek of behandeling ontvangen en voorbereid. Na de behandeling krijgt u hier ook de eerste opvang en nazorg. Vanuit deze unit gaat u dan weer terug naar huis, naar de verwijzende afdeling of het verwijzende ziekenhuis.

De dagverplegingunit is geopend op doordeweekse dagen van 7.30 tot 17.00 uur.

Onderzoek door een arts of specialist in opleiding

Het AMC is een universitair medisch centrum. Niet alleen een ziekenhuis, maar ook een plek waar we artsen en specialisten opleiden. Daarom komt het voor dat een co-assistent (arts in opleiding) of een arts-assistent (specialist in opleiding) u onderzoekt. Door mee te kijken en te luisteren, kunnen assistenten het vak goed leren. Natuurlijk staan ze altijd onder toezicht van een ervaren medicus.

Route

De polikliniek Hartcatheterisatie ligt in bouwdeel B op tweede verdieping. Als u door de hoofdingang binnenkomt slaat u direct linksaf. Neem hier de lift naar de 2e verdieping en volg hier de bordjes Hartkatheterisatie tot aan de wachtkamer.

Polikliniek Hartcatheterisatie

020 - 566 6555 (Hartcentrum)

Wachttijd Hartcatheterisatie

Wachttijden behandeling:

Door het Coronavirus wijken onze toegangstijden af van hetgeen op de website staat. Houd voor meer informatie onze homepage in de gaten. Voor urgente vragen kunt u contact opnemen met de afdeling waar u naar toe verwezen bent.

 • Catheterablatie: 4-5 maanden.
 • Dotterbehandeling: 3-4 weken.
 • Hartcatheterisatie (CAG): minstens 3 weken.
 • ICD, pacemaker of reveal procedure: 2-3 weken.
 • Transcatheter Hartklep Interventie (THI): 2 maanden.

Meer over uw bezoek aan het AMC: