Cardiothoracale Chirurgie (verpleegafdeling)

Informatie over opname op de verpleegafdeling Cardiothoracale Chirurgie.

Contact en afspraak

Uw arts heeft met u besproken dat u wordt opgenomen op de verpleegafdeling Cardiothoracale Chirurgie. U wordt opgenomen vanwege een operatie aan uw hart of aan de grote bloedvaten in uw borstkas.

Wat kan ik verwachten?

U wordt op de dag van de operatie opgenomen. Tijdens deze opnamedag geven verschillende disciplines uitleg over uw verblijf in het ziekenhuis. Ook vindt er eventueel aanvullend onderzoek plaats.

Tijdens uw behandeling krijgt u te maken met een team van artsen en verpleegkundigen. De zaalarts overziet uw hele behandeling, bij hem of haar kunt u terecht met vragen over het verloop. Met de verpleegkundigen heeft u het meeste contact.

Ter voorbereiding op uw opname op de verpleegafdeling Cardiothoracale Chirurgie krijgt u de folder 'Het kloppend hart van het AMC' thuisgestuurd. U kunt deze folder ook digitaal bekijken. Algemene informatie over uw verblijf in Amsterdam UMC, locatie AMC kunt u vinden bij Ínformatie over opname, of in de brochure 'Welkom bij Amsterdam UMC, locatie AMC'

De afdeling Cardiothoracale Chirurgie behoort samen met de verpleegafdeling Cardiologie en de hartbewaking tot het Amsterdam UMC Hartcentrum.

Verpleegafdeling Cardiothoracale Chirurgie

020 - 566 4433

Meer over uw bezoek aan het Amsterdam UMC: