Algemene Dermatologie (polikliniek)

Informatie over uw afspraak op de polikliniek Algemene Dermatologie.

Contact en afspraak

De polikliniek dermatologie van het Amsterdam UMC richt zich op patiënten die worden verwezen door medisch specialisten. Patiënten die worden verwezen door hun huisarts kunnen terecht in ons Huid Medisch Centrum tegenover het AMC, dat daar speciaal voor bedoeld is. Bij de polikliniek Dermatologie onderzoeken en behandelen we uw huidaandoeningen.

Ziektebeelden

De dermatologen van onze polikliniek behandelen onder andere:

 • eczeem

 • allergieën van de huid

 • moedervlekken

 • pigmentstoornissen

 • psoriasis

 • huidkanker

 • infecties van de huid

 • ·tropische huidziekten

 • ·galbulten

 • ·bloedvatwand-ontsteking (vasculitis)

Spreekuren

Onderzoek door een arts of specialist in opleiding

Het Amsterdam UMC is een universitair medisch centrum. Niet alleen een ziekenhuis, maar ook een plek waar we artsen en specialisten opleiden. Daarom komt het voor dat een co-assistent (arts in opleiding) of een arts-assistent (specialist in opleiding) u onderzoekt. Door mee te kijken en te luisteren, kunnen assistenten het vak goed leren. Natuurlijk staan ze altijd onder toezicht van een ervaren medicus.

Wetenschappelijk onderzoek

Er zijn vaak lopende onderzoeken om nieuwe behandelmethoden te ontwikkelen. Uw hulp is daarbij essentieel. U kunt gevraagd worden om deel te nemen of u kunt, eventueel in overleg met uw huisarts of dermatoloog, zelf aangeven mee te willen doen aan een onderzoek.

Hoe kom ik er

De polikliniek Dermatologie ligt in het polikliniekgebouw (bouwdeel A) op de begane grond van locatie AMC. Als u de polikliniek via de hoofdingang binnenkomt, loopt u rechtdoor. De balie van de polikliniek Dermatologie vindt u achter in het polikliniekgebouw aan de linkerkant.

Dermatologie

020 - 566 2530

Wachttijd Huidziekten (Dermatologie)

Wachttijden polikliniek:

Voor urgente vragen kunt u contact opnemen met de afdeling waar u naar toe verwezen bent.

 • Dermatologie/huidziekten:
  Eerste plek NP 10-04-2024
  Eerste plek CP 09-04-2024
 • Dermato-allergologie:
  NP: gemiddeld 43 dagen
  CP: gemiddeld 46 dagen

Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact met ons opnemen, of uw   zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u hierin   ondersteunen, zodat u mogelijk sneller geholpen kunt worden. De maximaal aanvaardbare   wachttijd die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk is overeengekomen (de   Treeknorm) bedraagt voor de toegang tot de polikliniek en diagnostiek 4 weken. Voor   behandeling is de maximaal aanvaardbare wachttijd 7 weken.

  Wachttijd Pigmentstoornissen, moedervlekken en laserbehandelingen

  Wachttijden polikliniek:

  Door het Coronavirus wijken onze toegangstijden af van hetgeen op de website staat. Houd voor meer informatie onze homepage in de gaten. Voor urgente vragen kunt u contact opnemen met de afdeling waar u naar toe verwezen bent.

  Pigmentstoornissen, moedervlekken en laserbehandelingen: 1 tot 2 weken

  Meer over uw bezoek aan locatie AMC: