Dermatologie (polikliniek)

Informatie over uw afspraak op de polikliniek Dermatologie.

Contact en afspraak

Uw huisarts of specialist verwijst u naar de polikliniek Dermatologie, de polikliniek voor huidziekten. Bij de polikliniek Dermatologie onderzoeken en behandelen we uw huidaandoeningen.

Wie we behandelen

De dermatologen van onze polikliniek behandelen onder andere:

 • acné
 • eczeem
 • moedervlekken
 • pigmentstoornissen
 • wondroos
 • psoriasis
 • huidkanker
 • wratten
 • schimmelinfecties
 • galbulten
 • bloedvatwand-ontsteking (vasculitis)

Ook kunt u naar onze polikliniek zijn doorverwezen voor een cosmetische behandeling, zoals het verwijderen van spataderen.

SNIP

Onderdeel van de polikliniek is de Sectie Nederlands Instituut voor Pigmentstoornissen (SNIP). De SNIP is als enig instituut in Nederland gespecialiseerd in het behandelen van pigmentstoornissen. Een andere deskundigheid van de SNIP is het verhelpen van wijnvlekken met lasertechnieken.

Wat u kan ik verwachten?

Bij uw bezoek aan de polikliniek gaan we na wat er bij u aan de hand is en wat de oorzaken zijn. Natuurlijk laten we u weten welke mogelijkheden er zijn om uw huidaandoening te behandelen. Misschien zijn er nog vervolgonderzoeken nodig om daar meer duidelijkheid over te krijgen.

Verder licht de arts u in over de eventuele risico's van de behandeling en over eventuele andere mogelijkheden om uw aandoening te behandelen. Bovendien vertellen we u wat de vooruitzichten zijn en wat u van de behandeling kunt verwachten.

Geslachtsziekten

Geslachtsziekten vallen ook onder de afdeling Dermatologie. Onze dermatologen behandelen mensen met seksueel overdraagbare aandoeningen - zoals gonorroe, chlamydia en syfilis - op de SOA-polikliniek van de GGD Amsterdam.

Onderzoek door een arts of specialist in opleiding

Het Amsterdam UMC is een universitair medisch centrum. Niet alleen een ziekenhuis, maar ook een plek waar we artsen en specialisten opleiden. Daarom komt het voor dat een co-assistent (arts in opleiding) of een arts-assistent (specialist in opleiding) u onderzoekt. Door mee te kijken en te luisteren, kunnen assistenten het vak goed leren. Natuurlijk staan ze altijd onder toezicht van een ervaren medicus.

Meedoen aan onderzoek

Er zijn vaak lopende onderzoeken om nieuwe behandelmethoden te ontwikkelen. Uw hulp is daarbij essentieel. U kunt gevraagd worden om deel te nemen of u kunt, eventueel in overleg met uw huisarts of dermatoloog, zelf aangeven mee te willen doen in een onderzoek.

Route

De polikliniek Dermatologie ligt in het polikliniekgebouw (bouwdeel A) op de begane grond van locatie AMC. Als u de polikliniek via de hoofdingang binnenkomt, loopt u rechtdoor.De balie van de polikliniek Dermatologie vindt u achter in het polikliniekgebouw aan de linkerkant.

Dermatologie

020 - 566 2530

Wachttijd Huidziekten (Dermatologie)

Wachttijden polikliniek:

Door het Coronavirus wijken onze toegangstijden af van hetgeen op de website staat. Houd voor meer informatie onze homepage in de gaten. Voor urgente vragen kunt u contact opnemen met de afdeling waar u naar toe verwezen bent.

 • Dermatologie/huidziekten: 2 dagen
 • Venerologie: 2 dagen
 • Dermato-allergologie: 120 dagen

Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact met ons opnemen, of uw   zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u hierin   ondersteunen, zodat u mogelijk sneller geholpen kunt worden. De maximaal aanvaardbare   wachttijd die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk is overeengekomen (de   Treeknorm) bedraagt voor de toegang tot de polikliniek en diagnostiek 4 weken. Voor   behandeling is de maximaal aanvaardbare wachttijd 7 weken.

  Wachttijd Pigmentstoornissen, moedervlekken en laserbehandelingen

  Wachttijden polikliniek:

  Door het Coronavirus wijken onze toegangstijden af van hetgeen op de website staat. Houd voor meer informatie onze homepage in de gaten. Voor urgente vragen kunt u contact opnemen met de afdeling waar u naar toe verwezen bent.

  Pigmentstoornissen, moedervlekken en laserbehandelingen: 1 tot 2 weken

  Meer over uw bezoek aan locatie AMC: