Meedoen aan onderzoek

Als patiënt in het AMC kunt u soms gevraagd worden mee te werken aan lopend wetenschappelijk onderzoek. Zonder onderzoek is het niet mogelijk nieuwe medicijnen te ontwikkelen en de bestaande kennis uit te breiden. Altijd geldt dat u vooraf mondeling en schriftelijk uitvoerig wordt geïnformeerd en u geheel vrij bent om te beslissen of u wel of niet mee doet. Medewerking aan wetenschappelijk onderzoek is altijd vrijwillig.

Atopisch eczeem

Heeft u atopisch eczeem, bent u nieuwsgierig naar nieuwe behandelmethoden en wilt u misschien zelfs meedoen aan een onderzoek?

De onderzoekers van de afdeling dermatologie zijn voortdurend op zoek naar mensen met matig tot ernstig atopisch eczeem die willen deelnemen aan wetenschappelijk onderzoek.Wilt u meer weten? Stuur dan een mail naar onderzoeksteamhuidziekten@amc.nl

Constitutioneel eczeem/ atopisch eczeem

Studie

Voor dit onderzoek zoeken we patiënten die matig tot ernstig constitutioneel / atopisch eczeem hebben en mee willen doen aan een onderzoek naar een nieuwe behandeling.

Ons doel is:

Het onderzoeken van de effectiviteit en de veiligheid van een nieuw te onderzoeken medicijn  (tabletten) naast het gebruik van hormooncremes of zalven in vergelijking met placebo (nepmedicijn).

Wie kan meedoen?

- Volwassen patiënten (vanaf 18 jaar) met op dit moment matig tot ernstig 

   constitutioneel / atopisch eczeem

- eerder gebruik van cyclosporine (neoral), zonder bevredigend resultaat

- Het eczeem is in het afgelopen jaar regelmatig aanwezig of actief geweest (en nu ook weer)

Indien u een kinderwens heeft, kunt u niet meedoen.

Wat houdt meedoen in?

De kans dat u met het onderzoeksmedicijn wordt behandeld is 5:4. Dat wil zeggen dat van de 5 mensen die meedoen, er een met placebo wordt behandeld, naast actieve hormoonzalven of cremes.

Na afloop van het onderzoek is het onderzoeksmedicijn nog niet beschikbaar.

Duur en vergoeding

De totale behandelperiode kan tot 104 weken duren, met daarna een eenmalig bezoek na 4 weken.

U wordt gevraagd in het begin iedere week,  en al gauw om de 6 of 8 weken naar het AMC te Amsterdam te komen,  in totaal 23 keer.

Duur van een bezoek:

- Tijdens behandelperiode: twee tot drie uur

- Tijdens de vervolgperiode: één uur

Voor uw deelname krijgt uw geen vergoeding. De behandeling met de onderzoeksmedicatie en de tijd van de artsen is gratis. Uw reiskosten worden naar redelijkheid vergoed.

Meer informatie en aanmelden

Informatie over dit onderzoek kunt u telefonisch of per email aanvragen:

Telefoonnummer: 020 566 2581 of 020 566 8350

Email: onderzoeksteamhuidziekten@amc.nl

Psoriasis

Heeft u psoriasis, bent u nieuwsgierig naar nieuwe behandelmethoden en wilt u misschien zelfs meedoen aan een onderzoek?

De onderzoekers van de afdeling dermatologie zijn voortdurend op zoek naar mensen met matige tot ernstige psoriasis die willen deelnemen aan wetenschappelijk onderzoek.

Wilt u meer weten? Stuur dan een mail naar onderzoeksteamhuidziekten@amc.nl

VACCAIN-P studie (HPV-vaccinatie ter voorkoming van AIN recidieven)

Bij de VACCAIN-P studie wordt onderzoek gedaan naar vaccinatie tegen het Humaan Papilloma Virus (HPV) om de terugkeer van voorstadia van anuskanker (AIN) te voorkómen. Dit onderzoek wordt uitgevoerd bij mannen die seks hebben met mannen en HIV-positief zijn.Voorstadia van anuskanker worden veroorzaakt door het Humaan Papilloma Virus (HPV). 
Er zijn wel 100 verschillende types, maar het vaakst wordt AIN veroorzaakt door de HPV types 16 en 18.Helaas is er bij 50% van de succesvol behandelde patiënten na 1 jaar opnieuw sprake van AIN. In deze studie onderzoeken wij het effect van de HPV-vaccinatie Gardasil ®, werkzaam tegen HPV type 6, 11, 16 en 18, om deze terugkeer te voorkómen. (profylactische vaccinatie)
Meer informatie is te verkrijgen via de onderzoeksarts, mw. Drs. K.C.M. Gosens. k.c.gosens@amc.uva.nl

VACCAIN-T

Bij de VACCAIN-T studie wordt onderzoek gedaan naar de behandeling van voorstadia van anuskanker (AIN) wanneer eerdere behandeling niet succesvol was of de AIN plekjes terug zijn gekomen. Dit onderzoek wordt uitgevoerd bij mannen die seks hebben met mannen en HIV-positief zijn.

Voorstadia van anuskanker worden veroorzaakt door het Humaan Papilloma Virus (HPV). 
Er zijn wel 100 verschillende types, maar het vaakst wordt AIN veroorzaakt door de HPV types 16 en 18.

In deze studie wordt vaccinatie tegen HPV type 16 onderzocht als behandeling voor de AIN. (therapeutische vaccinatie) Er worden verschillende doseringen van het vaccin onderzocht en er wordt bekeken welke dosering optimaal werkt.

Meer informatie is te verkrijgen via de onderzoeksarts, mw. Drs. K.C.M. Gosens. 
k.c.gosens@amc.uva.nl