Endocrinologie en metabolisme (polikliniek)

Informatie over uw afspraak op de polikliniek Endocrinologie en Metabolisme.

Contact en afspraak

Uw huisarts of specialist heeft u een verwijzing gegeven voor de polikliniek Endocrinologie en Metabolisme van het AMC. Bij onze polikliniek kunt u terecht voor onderzoek en behandeling op het gebied van hormonen en de werking daarvan in het lichaam.

Wat kan ik verwachten?

Bij uw bezoek aan de polikliniek gaan we na wat er bij u aan de hand is en wat de oorzaken zijn. Natuurlijk laten we u weten welke mogelijkheden er zijn om uw aandoening te behandelen. Misschien zijn er nog vervolgonderzoeken nodig om meer duidelijkheid over te krijgen. Verder licht de arts u in over de eventuele risico's van de behandeling en over andere mogelijkheden om uw aandoening te behandelen (als die er zijn). Bovendien vertellen we u wat de vooruitzichten zijn: wat kunt u van de behandeling verwachten?

Bijzondere deskundigheden

De endocrinoloog behandelt patiënten met aandoeningen aan één of meer organen die hormonen produceren, zoals de schildklier, bijnieren, hypofyse en alvleesklier. Endocrinologen kunnen u helpen bij uiteenlopende aandoeningen, waaronder:

  • diabetes (suikerziekte)
  • bijnierziektes
  • (bij)schildklierziektes
  • acromegalie ('reuzengroei')
  • ziekte van Cushing
  • erfelijke stofwisselingsziekten

Onderzoek door een arts of specialist in opleiding

Het AMC is een universitair medisch centrum. Niet alleen een ziekenhuis, maar ook een plek waar artsen en specialisten worden opgeleid. Daarom kan het voorkomen dat een co-assistent (arts in opleiding) of een arts-assistent (specialist in opleiding) u onderzoekt. Door mee te kijken en te luisteren, kunnen assistenten het vak goed leren. Natuurlijk staan ze altijd onder toezicht van een ervaren medicus.

Route

De polikliniek Endocrinologie en metabolisme is gehuisvest in het polikliniekgebouw (bouwdeel Q) op de eerste verdieping. Om er te komen neemt u de hoofdingang Poliklinieken en loopt u rechtdoor langs de koffiecorner. Neem hier rechts de lift of de trap naar de eerste verdieping en meld u bij de balie.

Endocrinologie en metabolisme

020 - 566 2694

Wachttijd Endocrinologie en Metabolisme

Wachttijden polikliniek:

Door het Coronavirus wijken onze toegangstijden af van hetgeen op de website staat. Houd voor meer informatie onze homepage in de gaten. Voor urgente vragen kunt u contact opnemen met de afdeling waar u naar toe verwezen bent.

Endocrinologie en Metabolisme: 28 dagen.

Meer over uw bezoek aan het AMC: