Endocrinologie en Metabolisme (polikliniek)

Informatie over uw afspraak op de polikliniek Endocrinologie en Metabolisme.

Contact en afspraak

Uw huisarts of specialist verwijst u naar de polikliniek Endocrinologie en Metabolisme van het AMC. Hier kunt u terecht voor onderzoek en behandeling op het gebied van hormonen en de werking daarvan in het lichaam.

Wat u bij ons kunt verwachten

Bij uw bezoek aan de polikliniek gaan we na wat er bij u aan de hand is en wat de oorzaken zijn. Natuurlijk laten we u weten welke mogelijkheden er zijn om uw aandoening te behandelen. Misschien zijn er nog vervolgonderzoeken nodig om daar meer duidelijkheid over te krijgen.

Verder licht de arts u in over de eventuele risico's van de behandeling en over andere mogelijkheden om uw aandoening te behandelen. Bovendien vertellen we u wat de vooruitzichten zijn en wat u van de behandeling kunt verwachten.

Wie we behandelen

De endocrinoloog behandelt mensen met aandoeningen aan één of meer organen die hormonen produceren, zoals de schildklier, bijnieren, hypofyse en alvleesklier. Endocrinologen helpen u bij uiteenlopende aandoeningen, waaronder:

  • diabetes (suikerziekte);
  • bijnierziektes;
  • (bij)schildklierziektes;
  • acromegalie ('reuzengroei');
  • ziekte van Cushing;
  • erfelijke stofwisselingsziekten.

Onderzoek door een arts of specialist in opleiding

Het AMC is een universitair medisch centrum. Niet alleen een ziekenhuis, maar ook een plek waar we artsen en specialisten opleiden. Daarom komt het voor dat een co-assistent (arts in opleiding) of een arts-assistent (specialist in opleiding) u onderzoekt. Door mee te kijken en te luisteren, kunnen assistenten het vak goed leren. Natuurlijk staan ze altijd onder toezicht van een ervaren medicus.

Route

De polikliniek Endocrinologie en Metabolisme ligt in het polikliniekgebouw (bouwdeel Q) op de eerste verdieping. Om er te komen neemt u de hoofdingang Poliklinieken en loopt u rechtdoor langs de koffiecorner. Neem hier rechts de lift of de trap naar de eerste verdieping en meld u bij de balie.

Endocrinologie en Metabolisme

020 - 566 2694

Wachttijd Endocrinologie en Metabolisme

Wachttijden polikliniek:

Endocrinologie en Metabolisme: 28 dagen.

Meer over uw bezoek aan het AMC: