Centrum voor kindergynaecologie (polikliniek)

Informatie over je afspraak bij de polikliniek van het Centrum voor kindergynaecologie.

Wat je bij ons kunt verwachten bij de eerste afspraak

Bij je afspraak op de polikliniek kijken we wat er aan de hand is en proberen we de oorzaak van de klachten te vinden. Misschien zijn er vervolgonderzoeken nodig om daar meer duidelijkheid over te krijgen. Als we weten wat er aan de hand is (of lijkt te zijn) bespreken we de mogelijkheden en risico’s van de behandeling(en) die er zijn.

De gynaecoloog werkt bij sommige aandoeningen samen met andere specialisten. Dat gebeurt door overleg maar ook door gezamenlijke spreekuren. Denk hierbij aan de kinderarts, de kinderendocrinoloog (expert in hormoon problemen) , huidarts (dermatoloog), kinderchirurg, kinderuroloog, kinderradioloog, bekkenfysiotherapeut, psycholoog, seksuoloog en plastische chirurg.

De verwijzing wordt centraal beoordeeld, waarna je wordt opgeroepen voor een eerste afspraak. Soms is er een vervolgafspraak met meerdere specialisten tegelijk, om te voorkomen dat je vaak naar het ziekenhuis moet komen.

Wil je meer weten?

Vragen kun je stellen aan de huisarts of de behandelend specialist. Op de website van de Nederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie (NVOG), www.degynaecoloog.nl kun je informatie vinden over veel gynaecologische problemen.

  Wachttijden

  We doen ons best om uw kind zo snel mogelijk te helpen, maar meestal kunt u na doorverwijzing niet meteen terecht in het ziekenhuis.

  Onderzoek door een arts of specialist in opleiding

  Het Amsterdam UMC is een universitair medisch centrum. Niet alleen een ziekenhuis, maar ook een plek waar we artsen en specialisten opleiden. Daarom komt het voor dat een co-assistent (arts in opleiding) of een arts-assistent (specialist in opleiding) bij de afspraak aanwezig is. Door mee te kijken en te luisteren, kunnen assistenten het vak goed leren. Natuurlijk staan ze altijd onder toezicht van een ervaren specialist.

  Route

  De polikliniek gynaecologie vind je in het poligebouw, A1 (route 12)

  Meer over uw bezoek aan locatie AMC: