Opname in de kliniek van het Amsterdam UMC

Hier vindt u meer informatie over opname en bezoek aan de kliniek van het Amsterdam UMC.

Dit moderne kinderziekenhuis is met behulp van ouders en kinderen ontworpen. Het is natuurlijk een plek waar u liever niet wilt zijn, maar waar we wel hebben geprobeerd om het toch zo fijn mogelijk te maken. Het belangrijkste hier is het krijgen van de beste behandeling voor uw kind. Met ons team van gespecialiseerde verpleegkundigen, artsen en andere betrokkenen doen we daar ons best voor. Ook u en uw kind spelen daarin een belangrijke rol. We betrekken u zoveel mogelijk bij de zorg en behandeling.

Ouders van patiënten kunnen de auto tegen betaling parkeren in de parkeergarage P2 of parkeerterrein P3. Bij langdurig verblijf kunt u een parkeerkaart kopen bij de receptie ziekenhuisingang vanaf de parkeergarage P2. De kaart kost 30 euro en geeft toegang voor 2 weken.

Het Emma kinderziekenhuis

Het Emma bestaat uit zeven verpleegafdelingen. Elke afdeling is herkenbaar aan een icoon, dat in het Emma ook als bewegwijzering dient (op de vloeren en bij de liften). Kinderen met CF liggen nooit bij elkaar op de kamer, als er twee kinderen op dezelfde afdeling liggen kunt U met de verpleegkundige bespreken wanneer U van de kamer af mag.

Ouders, broers en zussen mogen op bezoek komen. Kijk voor het actuele bezoekbeleid naar de site van het Amsterdam UMC.

Naast het ziekenhuis staat het Ronald McDonald Huis Emma Amsterdam, een familieverblijf voor ouders, broertjes en zusjes van kinderen die zijn opgenomen in het Emma. Op de verpleegafdeling kunt u als ouder(s) vanaf de dag van opname een logeerkamer aanvragen.

Alle kamers in het Emma zijn voorzien van een slaapbank of slaapstoel. Er kan bij uw kind één ouder blijven slapen. Voor de ouder die blijft slapen, is er een gratis ontbijt, bestaande uit twee boterhammen met beleg en thee of koffie. Op alle afdelingen staat een koffiemachine waar de dranken gratis zijn. Op de kamer is een bank die u kunt uitklappen tot een bed door de hendel onder de bank naar u toe te trekken. In de kast vindt u schoon beddengoed, zodat u zelf uw bed kunt opmaken. Wilt u het bed na het slapen inklappen en beddengoed opruimen in de kast. Ook is er een badkamer met douche en toilet aanwezig op de kamer.

Kijk ook eens op de volgende sites voor meer informatie: