Follow me polikliniek Neonatologie

We volgen op deze polikliniek uw kind gedurende een langere periode tot en met de leeftijd van 8 jaar. We doen dit samen met een team van verschillende zorgverleners. 

Op deze polikliniek zien wij:

• Kinderen die geboren zijn bij een zwangerschapsduur korter dan 30 weken

• Kinderen die geboren zijn met een geboortegewicht lager dan 1500 gram, als het geboortegewicht ook te laag is voor de zwangerschapsduur

• Kinderen die hersenschade hebben opgelopen, veroorzaakt door problemen in de zwangerschap, rondom de geboorte en/of die ontstaan zijn tijdens de opname in het ziekenhuis.

De controles op de Follow Me Neonatologie polikliniek vinden plaats op de leeftijden van 6 maanden, 1 jaar, 2 jaar, 5,5 jaar en 8 jaar. Hierbij wordt uitgegaan van de gecorrigeerde leeftijd, die is berekend vanaf de uitgerekende datum van uw kind.

Betrokken zorgverleners:

Casemanager(s)

De casemanagers zijn het eerste aanspreekpunt voor ouders op de Follow Me poli. Deze verpleegkundigen zijn tevens werkzaam op de afdeling Intensive Care Neonatologie.

Video over een dag op de Follow Me Poli

Meer informatie:

  Onderzoeker bij de Follow Me poli Neonatologie

  Menne van Boven

  Mijn naam is Menne van Boven. Als onderzoeker ben ik betrokken geweest vanaf de opzet bij de Follow Me polikliniek. Achter de schermen werk ik aan de logistiek van de poli, de gegevens die we willen weten van de kinderen, en het evalueren van de verzamelde gegevens. In mijn werk als arts-assistent op de NICU werd mij duidelijk hoe moeilijk het is om een inschatting te kunnen maken van de effecten van vroeggeboorte of andere neonatale problematiek op de gezondheid en ontwikkeling op lange termijn. Dit wakkerde mijn enthousiasme aan om bij deze polikliniek betrokken te raken. Mijn doel is om door middel de kennis die deze poli ons biedt meer inzicht te krijgen in de gevolgen op lange termijn, en eerdere voorspelling van lange termijn uitkomsten mogelijk te maken.

  Contact

  Voor meer informatie of vragen over uw afspraak, neem contact met ons op via 06-29124917 of mail naar poli-neonatologie-amc@amsterdamumc.nl

  Corona-maatregelen

  We zetten ons in om ons ziekenhuis veilig te houden tijdens de coronacrisis.

  Lees deze extra maatregelen goed door voordat u een van onze locaties bezoekt:

  Feestdagen

  Tijdens de feestdagen zijn onze poliklinieken gesloten. Lees meer