1. Welke mensen komen in aanmerking om verwezen te worden naar Radboudumc?
Wanneer u al onder behandeling bent van het Genderteam kunt u contact opnemen met uw behandelaar. Dit kan door een bericht via Mijn Dossier te sturen of door dit aan te geven op de eerst volgende afspraak.
Voor nieuwe patiënten op de wachtlijst geldt het volgende: Mensen van de wachtlijst die in aanmerking komen voor een overstap zijn al actief door ons benaderd. Hierbij hebben wij gekeken naar de positie op de wachtlijst en de woonplaats. Mensen die verwezen worden naar Radboudumc zullen daar ongeveer rond de zelfde tijd aan de beurt zijn als dat zij bij het Amsterdam UMC zouden zijn geweest.
2. Kan ik me daar aanmelden?
Dat kan zeker. Vanaf heden is het mogelijk om je daar aan te laten melden. Aanmelden gaat via de huisarts. De huisarts stuurt een (nieuwe) verwijsbrief naar het Radboudumc expertisecentrum geslacht en gender en zij plaatsen u dan op de wachtlijst. Zij starten met inplannen van deze wachtlijst vanaf 1-1-2022.
Wij willen u er op attenderen dat actieve genderzorg gemiddeld 7 jaar duurt. Houd u, bij uw keuze om over te stappen, rekening met de reistijd die u in gedurende deze periode heeft. Door een extra centrum in Nederland zorgen we er hopelijk ook voor dat patiënten minder lang en ver hoeven te reizen om genderzorg te ontvangen. Wij willen u vragen om het ons te laten weten wanneer u bij ons van de wachtlijst af wilt. Zo houden we alle wachtlijsten actueel.
3. Is de wachttijd korter?
In principe niet. Doordat zij eerst patiënten oproepen die verwezen zijn vanuit Amsterdam UMC of UMCG, zijn de wachttijden ongeveer gelijk.
4. Kan ik overstappen naar Radboudumc als ik al in actieve zorg ben in het Amsterdam UMC?
Ja, dit kan. Neem hiervoor contact op met uw zorgverlener. Dit kan door middel van een bericht via Mijn Dossier of door dit de volgende afspraak aan te geven.