Cardiothoracale chirurgie

Op de afdeling Cardiothoracale chirurgie worden patiënten die aan het hart geopereerd moeten worden, of zijn.

Patiënten die voor een operatie komen worden opgenomen op de opnamezaal (met vijf bedden). Na de operatie komt de patiënt op een 1 of 2 persoonskamer te liggen op de afdeling. Wij proberen bij toewijzing van de kamers rekening te houden met leeftijd, geslacht en gezondheidstoestand. Op de afdeling wordt gemengd verpleegd, dit houdt in dat het mogelijk is dat mannen en vrouwen samen een kamer delen.

Contactpersoon

Als u contactpersoon bent, kunt u altijd bellen met de afdeling. Alleen aan de contactpersoon geven wij informatie over de gezondheidstoestand van de patiënt. Dit is om de privacy te waarborgen. Als de patiënt een ingreep moet ondergaan wordt u als contactpersoon door het personeel van de verpleegafdeling gebeld vóór en/of na het uitvoeren van de ingreep. U krijgt dan informatie over de gezondheidstoestand van de patiënt.

Bezoektijden

Er zijn geen vaste bezoektijden op de verpleegafdeling. Vooral vlak na de operatie is het beter om niet langer dan 1 tot 2 uur bezoek te ontvangen. 
Per patiënt mogen er maximaal 2 bezoekers tegelijk op bezoek komen. Hierdoor blijft het rustig op de kamers en hebben de medepatiënten er niet teveel last van. 
De bezoekers moeten er wel rekening mee houden dat u weggeroepen kunt worden voor een behandeling of onderzoek.

Post

Als u een kaartje wil sturen, vult u de adresgegevens als volgt in:
[voorletter(s) en achternaam geadresseerde]
Amsterdam UMC, locatie AMC
Afdeling: Cardiothoracale chirurgie
Kamer: [kamernummer]
Meibergdreef 9
1105 AZ Amsterdam

Bloemen

Op de verpleegafdeling Cardiothoracale chirurgie mogen bloemen gegeven worden.

Recreatieruimte

Op de afdeling bevind zich een recreatieruimte. Hier staat een magnetron, een televisie en vindt u leesmateriaal.

Telefoon verpleegafdeling Cardiothoracale chirurgie

020-5664433

Bereikbaarheid

24 uur per dag bereikbaar.

Route

De verpleegafdeling Cardiothoracale cardiologie bevindt zich in bouwdeel F op de derde verdieping. Om er te komen neemt u de hoofdingang van locatie AMC en loopt u rechtdoor langs de kapsalon op de hoek van het grote Verheijplein. U loopt rechtdoor, houdt links aan tot aan de F liften. Neem de lift naar de derde verdieping en meld u bij de balie.