Hartbewaking

Op de afdeling Hartbewaking worden patiënten opgenomen met problemen zijn met het hartritme of hartfunctie, bijvoorbeeld na een hartinfarct of bij ernstig hartfalen.

Patiënten op de afdeling Hartbewaking krijgen intensieve bewaking van het hart. Intensieve bewaking betekent dat de patiënt aan de monitor ligt en dat een verpleegkundige het hartritme 24 uur per dag controleert.

Contactpersoon

Als u contactpersoon bent, kunt u altijd bellen met de afdeling. Alleen aan de contactpersoon geven wij informatie over de gezondheidstoestand van de patiënt. Dit is om de privacy te waarborgen. Als de patiënt een ingreep moet ondergaan wordt u als contactpersoon door het personeel van de verpleegafdeling gebeld vóór en/of na het uitvoeren van de ingreep. U krijgt dan informatie over de gezondheidstoestand van de patiënt.

Bezoek

Bezoek is welkom van 11.00 tot 20.00 uur. Er mogen 2 personen tegelijk de kamer bezoeken. Voor de rust en het herstel van de patiënt, raden wij het bezoek aan zich hier aan te houden.

Post

Als u een kaartje wil sturen, vult u de adresgegevens als volgt in:[voorletter(s) en achternaam geadresseerde]Amsterdam UMC, locatie AMCAfdeling: HartbewakingKamer: [kamernummer]Meibergdreef 91105 AZ Amsterdam

Bloemen

Op de hartbewaking mogen bloemen gegeven worden. Omdat een patiënt op een hartbewaking vaak in een acute en instabiele fase verkeert, verzoeken wij u de grote en hoeveelheid te beperken, omdat het behandelen van acute situaties hierdoor gehinderd kunnen worden.

Logeren

Het ziekenhuis heeft een beperkt aantal slaap- en wachtruimten voor bezoekers. In bijzondere gevallen kan er zo’n ruimte via een van de verpleegkundigen gereserveerd worden. De afdeling Patiëntenvoorlichting helpt u desgewenst aan een overzicht van overnachtingsmogelijkheden in de buurt.

Telefoon Hartbewaking

020 – 566 2177

Bereikbaarheid

24 uur per dag bereikbaar

Route

De Hartbewaking bevindt zich in bouwdeel F. Om er te komen neemt u de hoofdingang van locatie AMC en loopt u rechtdoor tot de kapsalon op de hoek van het grote plein. Neem de lift in bouwdeel F. U stapt uit op de derde etage. Hier kunt u zich kunt melden bij de balie.