Hemofiliebehandelcentrum voor volwassenen (polikliniek)

Informatie over uw afspraak bij het Hemofiliebehandelcentrum.

Contact en afspraak

Uw huisarts of specialist verwijst u naar het Hemofiliebehandelcentrum van het AMC. Hier behandelt en begeleidt het AMC mensen met hemofilie en stollingsstoornissen die daaraan verwant zijn.

Belangrijk: COVID-19 vaccinatie van hemofiliepatiënten

Status

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft het AMC aangewezen als een van de zeven landelijk hemofiliebehandelcentra. In februari 2015 heeft het AMC de accreditatie hiervoor officieel gekregen.

Het Hemofiliebehandelcentrum is HKZ-gecertificeerd, dit betekent dat u volgens landelijke richtlijnen de meest optimale zorg ontvangt.

Over hemofilie

Hemofilie is een aangeboren afwijking in de bloedstolling. Bij mensen met hemofilie ontbreekt een stollingseiwit in het bloed helemaal of voor een deel. Daardoor kunnen bloedingen bij hen langer dan normaal duren, of ontstaan zonder duidelijke oorzaak. De behandeling van zo’n bloeding bestaat meestal uit het toedienen (in het bloed brengen) van het ontbrekende stollingseiwit.

Onderzoek door een arts of specialist in opleiding

Het AMC is een universitair medisch centrum. Niet alleen een ziekenhuis, maar ook een plek waar artsen en specialisten worden opgeleid. Daarom kan het voorkomen dat een co-assistent (arts in opleiding) of een arts-assistent (specialist in opleiding) u onderzoekt. Door mee te kijken en te luisteren, kunnen assistenten het vak goed leren. Natuurlijk staan ze altijd onder toezicht van een ervaren medicus.

Meedoen aan wetenschappelijk onderzoek

Mogelijk vragen we u mee te werken aan wetenschappelijk onderzoek. Het gaat dan om onderzoek naar de oorzaken en gevolgen van een bepaalde stollingsziekte. Mocht u ervoor gevraagd worden, dan krijgt u sowieso uitvoerige informatie over doel, opzet en eventuele risico’s.

Natuurlijk bent u helemaal vrij om te beslissen of u wel of niet aan zo'n onderzoek meedoet. Als u liever niet deelneemt, heeft dat geen enkel gevolg voor de zorgvuldigheid waarmee we u behandelen.

Route

Het Hemofiliebehandelcentrum ligt in het polikliniekgebouw (bouwdeel Q) op de eerste verdieping. Om er te komen neemt u de hoofdingang Poliklinieken en loopt u rechtdoor langs de koffiecorner. Neem voorbij de schuifdeuren rechts de lift of de trap naar de eerste verdieping en meld u bij de balie.

Hemofiliebehandelcentrum

020 - 566 5964

Wil u stollingsmedicatie bestellen? Klikt u dan op deze link.

Wachttijd Hemofiliebehandelcentrum (Hematologie)

Wachttijden polikliniek:

Door het Coronavirus wijken onze toegangstijden af van hetgeen op de website staat. Houd voor meer informatie onze homepage in de gaten. Voor urgente vragen kunt u contact opnemen met de afdeling waar u naar toe verwezen bent.

De wachttijd voor de polikliniek van het Hemofiliebehandelcentrum is miniem; over het algemeen kunt u binnen zeven werkdagen geholpen worden.

Meer over uw bezoek aan het AMC: