Infectieziekten (polikliniek)

Informatie over uw afspraak op de polikliniek Infectieziekten.

Contact en afspraak

Uw huisarts of specialist verwijst u naar de polikliniek Infectieziekten van het AMC. Hier kunt u terecht voor onderzoek en behandeling van een groot aantal infectieziekten.

Wat kan ik verwachten?

Bij uw bezoek aan de polikliniek onderzoeken we wat er bij u aan de hand is en wat de oorzaken zijn. Natuurlijk laten we u weten welke mogelijkheden er zijn om uw aandoening te behandelen. Soms zijn er nog vervolgonderzoeken nodig om daar meer duidelijkheid over te krijgen.

Verder licht de arts u in over de eventuele risico's van de behandeling en over eventuele andere mogelijkheden om uw aandoening te behandelen. Bovendien vertellen we u wat de vooruitzichten zijn en wat u van de behandeling kunt verwachten?

Andere infectieziekten

Naast de behandeling van gewone infectieziekten is het AMC ook gespecialiseerd in de behandeling van hiv en tropische infectieziekten. Om de best mogelijke diagnoses en behandeling te kunnen garanderen, hebben we die in aparte poliklinieken ondergebracht.

Onderzoek door een arts of specialist in opleiding

Het AMC is een universitair medisch centrum. Niet alleen een ziekenhuis, maar ook een plek waar we artsen en specialisten opleiden. Daarom komt het voor dat een co-assistent (arts in opleiding) of een arts-assistent (specialist in opleiding) u onderzoekt. Door mee te kijken en te luisteren, kunnen assistenten het vak goed leren. Natuurlijk staan ze altijd onder toezicht van een ervaren medicus.

Route

De polikliniek Infectieziekten ligt in het polikliniekgebouw (bouwdeel Q) op de eerste verdieping. Om er te komen neemt u de hoofdingang Poliklinieken en loopt u rechtdoor langs de koffiecorner. Neem hier rechts de lift of de trap naar de eerste verdieping en meld u bij de balie.

Polikliniek Infectieziekten

020 - 566 2694

Wachttijd Infectieziekten

Wachttijden polikliniek:

Door het Coronavirus wijken onze toegangstijden af van hetgeen op de website staat. Houd voor meer informatie onze homepage in de gaten. Voor urgente vragen kunt u contact opnemen met de afdeling waar u naar toe verwezen bent.

Infectieziekten: 14 dagen.

Meer over uw bezoek aan het AMC: