Co Schap, semi-arts- of wetenschapsstage intensive care

Het is mogelijk om een keuze co schap (4-8 weken) of semi-arts stage te lopen op de intensive care. Ook bestaan er goede mogelijkheden om een wetenschapsstage te doen.

De intensive care volwassenen van het Amsterdam UMC locatie AMC kent een zeer gevarieerd patiënten aanbod inclusief trauma, grote oncologische chirurgie en hematologie, acute neurologie, cardiologie en cardiothoracale chirurgie, inclusief VA en VV ECMO. Daarnaast zeer actieve onderzoeksgroep met focus op beademing, inflammatie, transfusie, kwaliteit en veiligheid en revalidatie en zwakte.

Tijdens het keuze co schap of semi-arts stage wordt er uitgebreid onderwijs verzorgd, daarnaast bestaat 3x per jaar de mogelijkheid om deel te nemen aan de IC introductiecursus voor AIOS. Het reguliere onderwijs programma bestaat uit:

  • 2x per week AIOS onderwijs volgens een vaststaande cyclus
  • wekelijks echo onderwijs
  • wekelijkse complicatie/complexe patiënt bespreking
  • wekelijkse CAT
  • necrologie/obductie besprekingen
  • refereer bijeenkomsten

Tijdens de stage draait de co-assistent of semi-arts mee in de dagelijkse klinische werkzaamheden. Hij/zij zal zelf voor patienten zorgen met directe supervisie door een staflid of fellow. De verantwoordelijkheden en bevoegdheden van de co assistent en semi arts worden vastgelegd op een competentie matrix.
Voor het doen van een onderzoeksstage kunnen we je in contact brengen met een van de PI’s.

Daarnaast bestaat er de mogelijkheid om mee te lopen met:
SIT team
MICU

Opleider: dr. Robert Tepaske Plaatsvervangend
opleider: dr. Marcella Müller
Telefoonnummer: 020-5663007 (secretariaat onderwijs en opleidingen) Email: r.tepaske@amc.uva.nl of m.c.muller@amc.uva.nl