Intensive Care Volwassenen (verpleegafdeling)

Informatie over uw opname op de verpleegafdeling Intensive Care Unit.

Praktische informatie
U kunt de IC bereiken via bouwdeel G op de derde etage. De afdeling is opgedeeld in zes units met elk acht tot tien bedden: Voor informatie kunt u ons 24 uur per dag bereiken op onderstaande telefoonnummers. Het lukt niet altijd om u direct telefonisch te woord te staan. Probeert u het dan wat later nog eens.

Bezoektijden:
Op deze pagina vindt u een overzicht van de bezoektijden van onze afdelingen.

Telefonisch contact:

  • Unit 1: 020 - 566 4328
  • Unit 2: 020 - 566 2803
  • Unit 3: 020 - 566 6007
  • Unit 4: 020 - 566 6337
  • Unit 5: 020 - 566 6474
  • Unit 6: 020 - 566 6324

Wij bieden 24-uurs zorg aan door in drie ploegen te werken. Het is van groot belang om de patiënten informatie zorgvuldig van de ene dienstploeg naar de andere over te dragen. Vanwege de overdrachtsmomenten kunnen wij u op de volgende tijdstippen het beste te woord te staan:

  • 23.30 – 07.00 uur
  • 14.00 – 15.00 uur
  • 20.00 – 22.00 uur

Wat kan ik verwachten?

U bent opgenomen op de Intensive Care Unit omdat uw hart, longen of nieren niet voldoende functioneren. Dit komt mogelijk door een operatie, een ongeval of een ander gezondheidsprobleem.

Op de afdeling Intensive Care worden vitale lichaamsfuncties continu bewaakt en tijdelijk ondersteund door specialistische apparatuur. Meestal ligt u twee tot drie dagen op deze afdeling. Zodra u voldoende bent hersteld gaat u naar Medium Care of een verpleegafdeling.

Wilt u meer informatie over uw verblijf in het AMC? Lees dan de brochure ‘Wegwijs in het AMC’.

Route op de IC

Wij vragen u zich te melden bij de gastvrouwen/heren van de IC. Tijdens bezoekuren zitten zij in het kantoor rechts naast de ingang van de afdeling. Is er niemand aanwezig dan kunt u gebruikmaken van de intercom bij de hoofdingang en aanbellen bij de unit waar u naar toe moet. Bezoekers vragen wij om zich eerst bij de verpleegkundige te melden voordat zij naar de patiënt doorlopen.

Informatie voor onze patiënten, familie en naasten is terug te vinden in onderstaande folder:

Algemene informatie over uw verblijf in Amsterdam UMC, locatie AMC kunt u vinden bij Ínformatie over opname, of in de brochure 'Welkom in het Amsterdam UMC, locatie AMC'.

Meer over uw bezoek aan het AMC:

Feestdagen

Tijdens de feestdagen zijn onze poliklinieken gesloten. Lees meer