Interne Geneeskunde (polikliniek)

Informatie over uw afspraak op de polikliniek Interne Geneeskunde.

Contact en afspraak

Uw huisarts of specialist verwijst u naar de polikliniek Interne Geneeskunde van het AMC. De artsen die hier werken zijn internist. Zij helpen u bij ziekten van inwendige organen, zoals de nieren, het hart, de longen, de schildklier, bloed en bloedvaten, de maag en de darmen. Ook ziekten van de stofwisseling behoren tot het werkterrein van de internist. Denkt u bijvoorbeeld aan suikerziekte, bloedstollingsstoornissen of een verminderde afweer.

Ook voor onbegrepen klachten

Verder helpt de internist u bij allerlei lichamelijke klachten waarvan de oorzaak nog onbekend is. Voorbeelden zijn:

  • koorts;
  • buikpijn;
  • onbegrepen gewichtsverlies en
  • aanhoudende moeheid.

Wat kan ik verwachten?

Tijdens uw bezoek aan onze polikliniek zal de internist u heel uitgebreid onderzoeken om achter de oorzaak van uw klachten te komen. Is die oorzaak duidelijk geworden, dan krijgt u een behandeling voorgeschreven. Bijvoorbeeld met medicijnen. Soms is er eerst meer onderzoek nodig, bijvoorbeeld bloed- of röntgenonderzoek.

Onze internisten worden bijgestaan door gespecialiseerde verpleegkundigen, zoals de diabetes(suikerziekte)verpleegkundige.

Onderzoek door een arts of specialist in opleiding

Het AMC is een universitair medisch centrum. Niet alleen een ziekenhuis, maar ook een plek waar we artsen en specialisten opleiden. Daarom komt het voor dat een co-assistent (arts in opleiding) of een arts-assistent (specialist in opleiding) u onderzoekt. Door mee te kijken en te luisteren, kunnen assistenten het vak goed leren. Natuurlijk staan ze altijd onder toezicht van een ervaren medicus.

Route

De polikliniek Interne Geneeskunde ligt in het polikliniekgebouw (bouwdeel Q) op de eerste verdieping. Om er te komen neemt u de hoofdingang Poliklinieken en loopt u rechtdoor langs de koffiecorner. Neem voorbij de schuifdeuren rechts de lift of de trap naar de eerste verdieping en meld u bij de balie.

Polikliniek Interne Geneeskunde

020 - 566 2694

Wachttijd Algemene Interne Geneeskunde

Wachttijden polikliniek:

Door het Coronavirus wijken onze toegangstijden af van hetgeen op de website staat. Houd voor meer informatie onze homepage in de gaten. Voor urgente vragen kunt u contact opnemen met de afdeling waar u naar toe verwezen bent.

Algemene interne geneeskunde: 33 dagen.

a) Endocrinologie: 40 dagen.
b) Nefrologie: 39 dagen.
c) Immunologie: -
d) Infectieziekten: 14 dagen.
e) Hypertensie: 7 dagen.
f) Hematologie: 35 dagen.

Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact met ons opnemen, of uw   zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u hierin   ondersteunen, zodat u mogelijk sneller geholpen kunt worden. De maximaal aanvaardbare   wachttijd die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk is overeengekomen (de   Treeknorm) bedraagt voor de toegang tot de polikliniek en diagnostiek 4 weken. Voor   behandeling is de maximaal aanvaardbare wachttijd 7 weken.

Meer over uw bezoek aan het AMC: