Let op!

Deze informatie gaat over locatie AMC.
Moet u zijn op locatie VUmc? Ga naar: afdeling medische oncologie, locatie VUmc/de Boelelaan

GIOCA (polikliniek) : Colorectaal

Informatie over uw afspraak bij het Gastro-Intestinaal Oncologisch Centrum Amsterdam (GIOCA), Colorectaal

De GIOCA-polikliniek is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur en van 13.30 tot 15.00 uur. Telefoonnummer: 020-4441100 (kies optie ‘colorectale poli AMC’)

We doen ons uiterste best u binnen één week op te roepen voor de GIOCA-polikliniek. Door capaciteitsproblemen en onderbezetting (door het coronavirus) lukt het niet altijd om u binnen één week op te roepen. We vragen u om begrip voor, hopelijk, dit tijdelijk ongemak.


Contact en afspraak

Uw huisarts of specialist verwijst u naar het Gastro-Intestinaal Oncologisch Centrum Amsterdam (GIOCA) van Amsterdam UMC. In locatie AMC kunt terecht voor onderzoek en behandeling op het gebied van colorectale kanker.

Alle bezoeken op één dag

Op het GIOCA bezoekt u op één dag onder andere de maag-, darm en leverarts, chirurg, oncoloog of radiotherapeut. De specialismen van Amsterdam UMC bundelen hun krachten op het GIOCA. Hierdoor heeft u niet te maken met afspraken op verschillende dagen - en de wachttijden die daar eventueel mee gepaard gaan.

Best mogelijke zorg

Om u de best mogelijke zorg te geven, hebben we de verschillende onderdelen van het spijsverteringskanaal gekoppeld aan eigen spreekuren. Die spreekuren hebben elk weer hun eigen dag. Zo is er een dag voor mensen met kanker in de dikke darm en endeldarm, een dag voor mensen met maag- en slokdarmkanker (locatie VUmc) en een dag voor mensen met alvleesklier-, lever- en galwegtumoren (locatie VUmc).

Uw GIOCA-dag

Na verwijzing wordt u meestal binnen een week uitgenodigd voor een GIOCA-dag. In de ochtend van uw GIOCA-dag doen een arts en verpleegkundige de intake. Zij stellen u allerlei vragen en misschien zullen ze u ter aanvulling onderzoeken. Vervolgens overleggen artsen van alle betrokken specialismen over de diagnose (‘Wat is er precies aan de hand?’) en een mogelijk behandelplan.

’s Middags ziet u dezelfde arts en verpleegkundige terug die u ook in de ochtend heeft ontmoet. Meestal krijgt u dan de uitslag en wordt er samen met u een behandelplan opgesteld. Misschien spreekt u ook met andere behandelaars, zoals de radiotherapeut of de medisch oncoloog.

Vervolgafspraken worden ook tijdens deze dag zoveel mogelijk gemaakt. De behandeling start vaak al binnen drie weken. Meer informatie vindt u op de pagina GIOCA-dag: onderzoek en diagnose op één dag.

Operatie buiten Amsterdam UMC

Amsterdam UMC werkt nauw samen met het OLVG (Onze Lieve Vrouwe Gasthuis) in Amsterdam en het Flevoziekenhuis in Almere. Deze samenwerking is bedoeld om de wachttijd voor operaties zo kort mogelijk te houden. Het is dus mogelijk dat uw behandelaar voorstelt om een operatie in een van de andere centra uit te voeren. Natuurlijk blijft de kwaliteit van de medische behandeling, de zorg en begeleiding dan precies hetzelfde.

Speerpunt in het Amsterdam UMC

In het Amsterdam UMCis gastro-intestinale oncologie (de behandeling van kanker in de maag, darm, lever en andere organen in het spijsverteringskanaal) een van de speerpunten. Amsterdam UMC heeft er de afgelopen twintig jaar alles aan gedaan om op dit gebied voorop te lopen. We kunnen dan ook met trots zeggen dat onze aanpak leidend is.

GIOCA

020-4441100 (kies optie ‘colorectale poli AMC’)

Wachttijd GIOCA

Wachttijden polikliniek:

Door het Coronavirus wijken onze toegangstijden af van hetgeen op de website staat. Houd voor meer informatie onze homepage in de gaten. Voor urgente vragen kunt u contact opnemen met de afdeling waar u naar toe verwezen bent.

Na het aanleveren van de informatie door de verwijzend specialist krijgt u binnen maximaal 1 week (5 werkdagen) een afspraak op de polikliniek GIOCA.

Meer over uw bezoek aan Amsterdam UMC: