Let op!

Deze informatie gaat over locatie AMC.
Moet u zijn op locatie VUmc? Ga naar: afdeling medische oncologie, locatie VUmc/de Boelelaan

GIOCA (polikliniek) : kanker van slokdarm, maag, darm, lever, alvleesklier of anus

Informatie over uw afspraak bij het Gastro-Intestinaal Oncologisch Centrum Amsterdam (GIOCA).

De GIOCA-polikliniek is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur en van 13.30 tot 15.00 uur. Telefoonnummer: 020 - 566 4205.

We doen ons uiterste best u binnen één week op te roepen voor de GIOCA-polikliniek. Door capaciteitsproblemen en onderbezetting (door het coronavirus) lukt het niet altijd om u binnen één week op te roepen. We vragen u om begrip voor, hopelijk, dit tijdelijk ongemak.


Contact en afspraak

Uw huisarts of specialist verwijst u naar het Gastro-Intestinaal Oncologisch Centrum Amsterdam (GIOCA) van Amsterdam UMC. Hier kunt terecht voor onderzoek en behandeling op het gebied van kanker in het spijsverteringskanaal.

Vanuit heel Nederland worden mensen doorverwezen met kanker in de slokdarm, maag, dunne en dikke darm, endeldarm, het rectum, de lever, galwegen of alvleesklier. Ook bij een vermoeden van zo’n aandoening is het GIOCA het aangewezen deskundigheidscentrum.

Alle bezoeken op één dag

Op het GIOCA bezoekt u op één dag onder andere de maag-, darm en leverarts, chirurg, oncoloog of radiotherapeut. De specialismen van Amsterdam UMC bundelen hun krachten op het GIOCA. Hierdoor heeft u niet te maken met afspraken op verschillende dagen - en de wachttijden die daar eventueel mee gepaard gaan.

Wilt u meer informatie over alle specialismen die betrokken zijn bij Expertisecentrum GIOCA? Die vindt u op de pagina Artsen en specialismen van het GIOCA.

Best mogelijke zorg

Om u de best mogelijke zorg te geven, hebben we de verschillende onderdelen van het spijsverteringskanaal gekoppeld aan eigen spreekuren. Die spreekuren hebben elk weer hun eigen dag. Zo is er een dag voor mensen met kanker in de dikke darm en endeldarm, een dag voor mensen met maag- en slokdarmkanker en een dag voor mensen met alvleesklier-, lever- en galwegtumoren.

Bovendien hebben we speciaal opgeleide GIOCA-verpleegkundigen aangesteld, die ervoor zorgen dat u op uw GIOCA-dag overal op tijd bent. Zij ondersteunen u en zijn uw eerste aanspreekpunt. Daarbij zijn er op het GIOCA gastvrouwen en gastheren om u bij te staan. Zij begeleiden u, als u dat wilt, gedurende uw bezoekdag naar de verschillende onderzoeksafdelingen.

Uw GIOCA-dag

Na verwijzing wordt u meestal binnen een week uitgenodigd voor een GIOCA-dag. In de ochtend van uw GIOCA-dag doen een arts en verpleegkundige de intake. Zij stellen u allerlei vragen en misschien zullen ze u ter aanvulling onderzoeken. Vervolgens overleggen artsen van alle betrokken specialismen over de diagnose (‘Wat is er precies aan de hand?’) en een mogelijk behandelplan.

’s Middags ziet u dezelfde arts en verpleegkundige terug die u ook in de ochtend heeft ontmoet. Meestal krijgt u dan de uitslag en wordt er samen met u een behandelplan opgesteld. Misschien spreekt u ook met andere behandelaars, zoals de radiotherapeut of de medisch oncoloog.

Vervolgafspraken worden ook tijdens deze dag zoveel mogelijk gemaakt. De behandeling start vaak al binnen drie weken. Meer informatie vindt u op de pagina GIOCA-dag: onderzoek en diagnose op één dag.

Operatie buiten Amsterdam UMC

Amsterdam UMC werkt nauw samen met het OLVG (Onze Lieve Vrouwe Gasthuis) in Amsterdam en het Flevoziekenhuis in Almere. Deze samenwerking is bedoeld om de wachttijd voor operaties zo kort mogelijk te houden. Het is dus mogelijk dat uw behandelaar voorstelt om een operatie in een van de andere centra uit te voeren. Natuurlijk blijft de kwaliteit van de medische behandeling, de zorg en begeleiding dan precies hetzelfde.

Speerpunt in het Amsterdam UMC

In het Amsterdam UMCis gastro-intestinale oncologie (de behandeling van kanker in de maag, darm, lever en andere organen in het spijsverteringskanaal) een van de speerpunten. Amsterdam UMC heeft er de afgelopen twintig jaar alles aan gedaan om op dit gebied voorop te lopen. We kunnen dan ook met trots zeggen dat onze aanpak leidend is.

GIOCA

020 - 566 4205

Wachttijd GIOCA

Wachttijden polikliniek:

Door het Coronavirus wijken onze toegangstijden af van hetgeen op de website staat. Houd voor meer informatie onze homepage in de gaten. Voor urgente vragen kunt u contact opnemen met de afdeling waar u naar toe verwezen bent.

Na het aanleveren van de informatie door de verwijzend specialist krijgt u binnen maximaal 1 week (5 werkdagen) een afspraak op de polikliniek GIOCA.

Meer over uw bezoek aan Amsterdam UMC:

Corona-maatregelen

We zetten ons in om ons ziekenhuis veilig te houden tijdens de coronacrisis.

Lees deze extra maatregelen goed door voordat u een van onze locaties bezoekt:

Feestdagen

Tijdens de feestdagen zijn onze poliklinieken gesloten. Lees meer