Hematologie (polikliniek)

Informatie over uw afspraak op de polikliniek Hematologie.

Contact en afspraak

Uw huisarts of specialist verwijst u naar de polikliniek Hematologie van het AMC. Deze polikliniek richt zich op mensen met ziekten van de bloedcellen en van de bloedvormende organen. U kunt hier terecht voor zowel onderzoek als behandeling.

Wat kan ik verwachten?

Bij uw bezoek aan de polikliniek gaan we na wat er bij u aan de hand is en wat de oorzaken zijn. Natuurlijk laten we u ook meteen weten hoe we dit het beste kunnen behandelen.

Verder vertelt de arts u over eventuele risico's van de behandeling en mogelijke alternatieven. Bovendien hoort u wat de vooruitzichten zijn en wat kunt u van de behandeling kunt verwachten.

Onze speciale deskundigheden

De afdeling Hematologie van het AMC heeft veel kennis en ervaring op het gebied van kwaadaardige hematologische ziekten, zoals lymfomen, ziekte van Kahler en leukemie. De afdeling is gespecialiseerd in complexe immuno-hematologische aandoeningen (met name immuun-trombocytopenie en hemolytische anemie) en aangeboren hemoglobinopathieën (sikkelcelziekte en thalassaemieën).

Onderzoek door een arts of specialist in opleiding

Het AMC is een universitair medisch centrum. Niet alleen een ziekenhuis, maar ook een plek waar we artsen en specialisten opleiden. Daarom komt het voor dat een co-assistent (arts in opleiding) of een arts-assistent (specialist in opleiding) u onderzoekt. Door mee te kijken en te luisteren, kunnen assistenten het vak goed leren. Natuurlijk staan ze altijd onder toezicht van een ervaren medicus.

  Route

  De polikliniek Hematologie ligt in het polikliniekgebouw (bouwdeel Q) op de tweede verdieping. Om er te komen neemt u de hoofdingang Poliklinieken en loopt u rechtdoor langs de koffiecorner. Neem voorbij de schuifdeuren rechts de lift of de trap naar de tweede verdieping en meld u bij de balie.

  Hematologie

  • Balie/doktersassistenten: 020-444 3628
  • Verpleegkundig spreekuur: 020-566 8819/566 8820
  Wachttijd Hematologie

  Wachttijden polikliniek:

  Door het Coronavirus wijken onze toegangstijden af van hetgeen op de website staat. Houd voor meer informatie onze homepage in de gaten. Voor urgente vragen kunt u contact opnemen met de afdeling waar u naar toe verwezen bent.

  Hematologie: 35 dagen.

   Meer over uw bezoek aan het AMC: