Sikkelcelcentrum (polikliniek)

Informatie over uw afspraak op het Sikkelcelcentrum.

Contact en afspraak

U heeft van uw huisarts of specialist een verwijzing gekregen naar het Sikkelcelcentrum. De polikliniek Sikkelcelziekte biedt onderzoek en behandeling op het gebied van sikkelcelziekte, een erfelijke vorm van bloedarmoede.

Wat kan ik verwachten?

Tijdens uw bezoek aan de polikliniek krijgt u informatie over de reden van de gezondheidsklachten, de mogelijke oorzaken, eventuele vervolgonderzoeken en de behandelmogelijkheden. Ook licht de arts u in over de eventuele risico's van een behandeling, of er ook andere onderzoeken of behandelingen mogelijk zijn en wat de vooruitzichten zijn na de behandeling. Meer informatie over het verloop van een afspraak op de sikkelcelpolikliniek kunt u vinden in de pdf

.

Onderzoek door een arts of specialist in opleiding

Het AMC is een academisch ziekenhuis. Het kan daarom voorkomen dat een co-assistent (arts in opleiding) of een arts-assistent (specialist in opleiding) u onderzoekt. Door mee te kijken en te luisteren leren zij hoe ze later te werk kunnen gaan.

  Route

  De polikliniek Sikkelcelziekte ligt in het polikliniekgebouw (bouwdeel A) in wachtkamer 1. U loopt voorbij de lift en vervolgens langs de algemene balie voor de kinderpoliklinieken. Wachtkamer 1 bevindt zich aan uw rechterhand.

  Sikkelcelcentrum

  020-5662096

   Meer over uw bezoek aan het AMC: