Locatie AMC

Let op!
Deze informatie gaat over locatie AMC.
Moet u zijn op locatie VUmc? Cancer Center Amsterdam

Mammapoli : borstkanker (polikliniek)

Informatie over uw afspraak op de Mammapoli.

Contact en afspraak

Uw huisarts kan u verwijzen naar de polikliniek Mammacare van het AMC. Dit is de polikliniek voor borstzorg.

Mogelijk heeft een verandering aan de borst gemerkt, bijvoorbeeld een zwelling een huidintrekking of vochtafscheiding uit de tepel. Bij ons kunt u terecht voor onderzoek naar en behandeling van borstkanker.

Wat kan ik verwachten?

Bij uw bezoek krijgt u eerst een intakegesprek (anamnese) en lichamelijk onderzoek. Daarna gaat u naar de röntgenafdeling voor de mammografie en eventueel onderzoek.

Na deze onderzoeken gaan we bespreken wat er gedaan is en worden er eventuele verdere afspraken gemaakt. De verpleegkundigen zijn tijdens dit proces uw eerste aanspreekpunt.

Als er verdere behandeling nodig is dan stelt een team van specialisten een behandelplan op. Dit advies bespreken we die middag met u.

Natuurlijk laten we u weten welke mogelijkheden er zijn om uw aandoening te behandelen. Misschien zijn er nog vervolgonderzoeken nodig om daar meer duidelijkheid over te krijgen.

Verder licht de arts u in over de eventuele risico's van de behandeling en over eventuele andere mogelijkheden om uw aandoening te behandelen. Bovendien vertellen we u wat de vooruitzichten zijn en wat u kunt verwachten.

Mammografie

Op de afdeling radiologie worden van beide borsten twee foto's gemaakt.

AMC of Flevoziekenhuis

De Mammapoli van het AMC werkt nauw samen met het Flevoziekenhuis in Almere. In beide ziekenhuizen wordt u geholpen door hetzelfde team van specialisten. De kwaliteit van onderzoek en behandeling is daarom hetzelfde. Wel worden alle operaties in principe uitgevoerd in het Flevoziekenhuis.

Om u zo goed mogelijk te kunnen behandelen is het belangrijk dat zowel het AMC als het Flevoziekenhuis inzicht hebben in dezelfde gegevens over uw behandeling. Om gegevens tussen twee ziekenhuizen te mogen uitwisselen is uw toestemming nodig.

Onderzoek door een arts of specialist in opleiding

Het AMC is een universitair medisch centrum. Niet alleen een ziekenhuis, maar ook een plek waar we artsen en specialisten opleiden. Daarom komt het voor dat een co-assistent (arts in opleiding) of een arts-assistent (specialist in opleiding) u onderzoekt. Door mee te kijken en te luisteren, kunnen assistenten het vak goed leren. Natuurlijk staan ze altijd onder toezicht van een ervaren medicus.

Route

De Mammapoli ligt in het Polikliniekgebouw A, 1e verdieping (A1). Neem de ingang voor de poliklinieken, rechts van de hoofdingang. Gebruik de lift om naar de 1e verdieping te gaan. Sla daarna links af en volg de borden. Melden bij de gele hoofdbalie.

Mammapoli

020 - 566 4205

Meer over uw bezoek aan het AMC:

Corona-maatregelen

We zetten ons in om ons ziekenhuis veilig te houden tijdens de coronacrisis.

Lees deze extra maatregelen goed door voordat u een van onze locaties bezoekt:

Feestdagen

Tijdens de feestdagen zijn onze poliklinieken gesloten. Lees meer