Let op!

Deze informatie gaat over locatie AMC.
Moet u zijn op locatie VUmc? Ga naar:
verpleegafdeling oncologie, locatie VUmc/De Boelenlaan

Oncologie en Hematologie (verpleegafdeling)

Informatie over uw opname op de verpleegafdeling Oncologie en Hematologie.

Contact en afspraak

Uw arts heeft met u besproken dat u wordt opgenomen op de verpleegafdeling Oncologie/ Hematologie. U wordt opgenomen voor onderzoek, voor chemotherapiebehandelingen of voor behandeling van complicaties die zich voordoen door uw ziekte of de behandeling. Ook kunt u worden opgenomen voor verlichting van uw klachten, bijvoorbeeld door bestraling of pijnbestrijding.

Wat kan ik verwachten?

U kunt zich op de afgesproken dag en tijd bij de Inschrijfbalie Opname melden. Die ligt niet ver van de hoofdingang. U loopt rechtdoor tot de kapsalon op de hoek van het grote plein en gaat daar rechtsaf. Na enkele tientallen meters vindt u dan aan uw rechterhand de Inschrijfbalie Opname. Bekijk ook de plattegrond, bij 'waar moet ik zijn'.

Wanneer dat nodig is, begeleidt een van onze gastvrouwen of gastheren u na de inschrijving naar de verpleegafdeling. Het is mogelijk dat u daar even moet wachten, omdat het er druk kan zijn. Op de verpleegafdeling wordt u wegwijs gemaakt door een verpleegkundige. Vervolgens heeft u een opnamegesprek.

In een opnamegesprek komen onderwerpen aan de orde die van belang zijn voor de AMC-medewerkers die u verzorgen en behandelen. U kunt bij deze gelegenheid ook allerlei persoonlijke voorkeuren kenbaar maken.

Als uw opname langer dan vijf dagen duurt, krijgt u een vaste verpleegkundige toegewezen. De verpleegkundige neemt de voortgang met u door en zorgt er voor dat uw zorg is afgestemd met alle zorgverleners.

Als er een ingreep moet worden uitgevoerd, maakt u van tevoren kennis met de behandelend arts. Wanneer uw operatie klaar is wordt uw contactpersoon door het personeel van de verkoeverkamer of de Intensive Care gebeld. Hij of zij krijgt dan informatie over uw gezondheidstoestand. De verkoeverkamer is de ruimte waar u bijkomt van de narcose. Na de behandeling licht de arts u in over zijn of haar bevindingen.

Algemene informatie over uw verblijf in Amsterdam UMC, locatie AMC kunt u vinden bij Ínformatie over opname, of in de brochure 'Welkom bij Amsterdam UMC, locatie AMC

Route

De verpleegafdeling Oncologie en Hematologie ligt in bouwdeel F op de zesde verdieping. Om er te komen neemt u de hoofdingang van het AMC en loopt u rechtdoor tot de kapsalon op de hoek van het grote plein. Steek het plein over en sla linksaf. Aan het einde van de gang vindt u de liften van bouwdeel F aan uw rechterhand. Neem de lift naar de zesde verdieping en meld u bij de balie.

Verpleegafdeling Oncologie en Hematologie

020 - 566 2096

Meer over uw bezoek aan het AMC: