Specialistenteams

Ieder probleem vereist een specifieke aanpak. Voor veel problemen hebben wij een team van specialisten die over uw problematiek meedenken. Op het gebied van late effecten lopen we in het AMC daarin voorop. Deze teams bestaan uit verschillende artsen en paramedici zoals diëtisten en fysiotherapeuten. Bij ELEGANT hebben we een team op de gebieden van: darmklachten, seksuele klachten en plasklachten.

Specialistenteam darmklachten

Henrike Westerveld, radiotherapeut-oncoloog

Is  staflid in het AMC bij de radiotherapie sinds 2014. Haar opleiding tot radiotherapeut heeft zij tevens in het AMC gevolgd. Haar aandachtsgebieden zijn gynaecologische tumoren en in 2012 en 2013 heeft zij zich verdiept in de inwendige bestraling (brachytherapie) met een fellowship van KWF. Henrike Westerveld is samen met Luc van Lonkhuijzen en Janna Laan de initiatiefnemer van ELEGANT.

Luc van Lonkhuijzen, gynaecoloog-oncoloog

Is sinds 2012 werkzaam in het AMC als gynaecoloog-oncoloog. Hij werd opgeleid tot gynaecoloog in het UMC in Groningen. Hiervoor heeft hij 4 jaar in Afrika gewerkt als tropenarts. Luc van Lonkhuijzen is samen met Henrike Westerveld en Janna Laan de initiatiefnemer van ELEGANT.

Janna Laan, coördinator en basisarts

Is in 2016 afgestudeerd als arts aan de Universiteit van Amsterdam - AMC. Haar mastherthesis was een van de aanleidingen voor het opzetten van ELEGANT.. Op dit moment is zij werkzaam als coördinator van ELEGANT en als arts-onderzoeker op de afdelingen Radiotherapie & Gynaecologie in het AMC. Haar onderzoek richt zich voornamelijk op de late effecten van gynaecologische behandeling op de darm. Tevens heeft zij een Poli Late Effecten op de afdeling radiotherapie.

Wilma van der Ham, casemanager radiotherapie

Werkt sinds 2008 als radiotherapeutisch laborant en voorlichter in het AMC. Vanaf april 2017 vervult zij tevens de rol van casemanager voor patiënten met gynaecologische tumoren die radiotherapie ondergaan. Haar aandachtsgebieden zijn psychosociale en seksuele rehabilitatie.

Kristien Tytgat

Niki Doornink

Specialistenteam seksuele en plasklachten

Lara Gerbrandy-Schreuders, uroloog

Ellen Laan, seksuoloog en psycholoog

Tineke van Heuveln, bekkenfysiotherapeut

Karin Köhlinger, medisch maatschappelijk werker

Froukje Potijk, oedeemfysiotherapeut Cancer Care Center Amsterdam

Henrike Westerveld, Luc van Lonkhuijzen, Janna Laan en Wilma van der Ham

Casemanagers gynaecologie:

Antoinette van Gemert, Sandra van Diergaarde, Miriam Hogervorst-Jansen, Jenny Scholten, Paulien Wouda, Nikki Luiks, Yvet Koopmanschap, Annetien van der Ham, Cleo Boll, Eefje Swinkels

Lukas Stalpers, hoogleraar Radiotherapie

Coen Rasch , hoogleraar Radiotherapie

Jacqueline Tromp, internist-oncoloog

Anneke Westermann, internist-oncoloog

Guus Fons, gynaecoloog-oncoloog, chef de clinique

Margriet Rijkmans, medisch maatschappelijk werker

Frédéric Amant, hoogleraar Gynaecologische Oncologie