Let op!

Deze informatie gaat over locatie AMC.
Moet u zijn op locatie VUmc? Ga naar: afdeling keel-, neus-, en oorheelkunde, locatie VUmc/De Boelenlaan

Keel-, Neus- en Oorheelkunde (polikliniek)

Informatie over uw afspraak op de polikliniek Keel-, Neus- en Oorheelkunde.

Waar we deskundig in zijn

Bij het specialisme Keel-, Neus- en Oorheelkunde (KNO) kunt u uzelf of uw kind laten onderzoeken op en behandelen voor aandoeningen van keel, neus, hals en oren. Deze aandoeningen variëren van infecties tot allergieën en kwaadaardige aandoeningen. Onze KNO-artsen maken gebruik van de nieuwste technieken en zijn expert in het opereren van onder andere complexe oor-, neus- en bijholte-afwijkingen en in de opvang van kinderen met een luchtwegprobleem.

  Wat kan ik verwachten?

  Bij uw bezoek aan de polikliniek gaan we na wat er bij u aan de hand is en wat de oorzaken zijn. Natuurlijk laten we u weten welke mogelijkheden er zijn om uw aandoening te behandelen. Misschien zijn er nog vervolgonderzoeken nodig om daar meer duidelijkheid over te krijgen.

  Verder licht de arts u in over de eventuele risico's van de behandeling en over andere mogelijkheden om uw aandoening te behandelen (als die er zijn). Bovendien vertellen we u wat de vooruitzichten zijn en wat u kunt verwachten.

  Onderzoek door een arts of specialist in opleiding

  Het Amsterdam UMC is een universitair medisch centrum. Niet alleen een ziekenhuis, maar ook een plek waar we artsen en specialisten opleiden. Daarom komt het voor dat een co-assistent (arts in opleiding) of een arts-assistent (specialist in opleiding) u onderzoekt. Door mee te kijken en te luisteren, kunnen assistenten het vak goed leren. Natuurlijk staan ze altijd onder toezicht van een ervaren medicus.

  Verdere verwijzing

  Het wordt u mogelijk doorgestuurd naar bijvoorbeeld de medisch fotograaf, het laboratorium, de röntgenafdeling, een diëtiste of een maatschappelijk werk(st)er. Bij zeer ernstige slechthorendheid wordt u doorverwezen naar het Cochleair Implantaat team (CI team). Dat is aan onze KNO-polikliniek verbonden.

  Route

  De polikliniek van locatie AMC ligt in het polikliniekgebouw (bouwdeel A) op de tweede verdieping. Om er te komen neemt u de lift naar de tweede verdieping. U kunt de borden volgen en u melden bij de balie.

  Plan uw bezoek op locatie VUmc

  Polikliniek Keel-, Neus- en Oorheelkunde

  020 - 566 2888

  Meer over uw bezoek aan het AMC:

  Corona-maatregelen

  We zetten ons in om ons ziekenhuis veilig te houden tijdens de coronacrisis.

  Lees deze extra maatregelen goed door voordat u een van onze locaties bezoekt:

  Feestdagen

  Tijdens de feestdagen zijn onze poliklinieken gesloten. Lees meer