Marfan Expertise Polikliniek voor Kinderen (kinderpolikliniek)

Informatie over de afspraak van uw kind op de Marfan Expertise Polikliniek voor Kinderen.

Contact en afspraak

U heeft van uw huisarts of specialist een verwijzing voor uw zoon of dochter gekregen naar de Marfan Expertise Polikliniek voor Kinderen. Het expertisecentrum is er speciaal voor kinderen en jongeren met Marfan syndroom of daarop lijkende bindweefselaandoeningen, zoals bijvoorbeeld Loeys-Dietz syndroom.

  Wat kan ik verwachten?

  De poli van het expertisecentrum is elke derde woensdag van de maand. De kinderen bezoeken de kinderarts, de kinderrevalidatiearts, de kindercardioloog en de kinderoogarts. Meestal duren alle bezoeken bij elkaar ongeveer 3 tot 4 uur. Na afloop van deze bezoeken, schrijft de kinderarts een brief met daarin alle bevindingen van de verschillende specialisten. Deze brief wordt gestuurd aan de huisarts, eventuele andere betrokken artsen en aan de ouder(s) (of andere verzorgers) en het kind. Kinderen worden afhankelijk van de klachten elke één a twee jaar terug gezien op de poli.

  De vaste artsen die u op de poli kunt zien zijn;

  • dr. Ad Backx, kindercardioloog;
  • dr. Elke Kraal-Biezen, kinderoogarts;
  • drs. Jessica Warnink-Kavelaars, kinderrevalidatiearts;
  • dr. Leonie Menke, kinderarts en coördinator van het expertisecentrum;

  Raoul Hennekam, hoogleraar kindergeneeskunde-klinische genetica en dr Jan Maarten Cobben, klinisch geneticus, zijn actief betrokken bij het wetenschappelijk onderzoek dat verricht wordt vanuit de poli.

  Verder worden collega’s vanuit de kinderorthopedie (Dr. Peter Struijs en Dr. Agnita Stadhouder), kinderchirurgie (Dr. Justin de Jong en Dr. Matthijs Oomen) en waar nodig andere specialismen betrokken. De poli wordt ondersteund door mevr. Kim Aa.

  Het motto van de kinder-Marfanpoli is om kinderen 'een zo normaal mogelijk leven ondanks Marfan' te laten leiden. Met zowel zorg als onderzoek hoopt het Marfanteam hier voor ieder kind een bijdrage aan te kunnen leveren.

  Route

  Het Marfanteam voor kinderen ligt in het polikliniekgebouw (bouwdeel A) in wachtkamer 2. De ingang is links naast de liften op de begane grond.

  Marfan Expertise Polikliniek voor Kinderen

  020 - 566 8000

  Meer over uw bezoek aan het AMC: