Orthopedie (polikliniek)

Informatie over uw afspraak op de polikliniek Orthopedie.

Contact en afspraak

Uw huisarts of specialist heeft u een verwijzing gegeven voor de polikliniek Orthopedie van het AMC. Onze polikliniek zich op aandoeningen aan het steun- en bewegingsstelsel: botten, gewrichten, spieren, pezen en banden. Ons team van orthopedisch chirurgen staat voor u klaar om zowel eenvoudige als heel ingewikkelde aandoeningen te verhelpen op locatie AMC en ziekenhuis.

Wat kan ik verwachten?

Bij uw bezoek aan de polikliniek gaan we na wat er bij u aan de hand is en wat de oorzaken zijn. Natuurlijk laten we u weten welke mogelijkheden er zijn om uw aandoening te behandelen. Misschien zijn er nog vervolgonderzoeken nodig om daar meer duidelijkheid over te krijgen.

Verder licht de arts u in over de eventuele risico's van de behandeling en over andere mogelijkheden om uw aandoening te behandelen (als die er zijn). Bovendien vertellen we u wat de vooruitzichten zijn: wat kunt u van de behandeling verwachten?

Behandeling in overleg

Soms is een advies voldoende en soms bent u het beste af met een operatie. We maken de afweging zal in elk geval samen met u. En de behandeling waar de keuze op is gevallen, wordt natuurlijk uitvoerig met u besproken. Mocht de wachttijd voor een operatie minder lang zijn in het ziekenhuis, dan kan u aangeboden daar, door dezelfde arts die u heeft gezien op de poli in het AMC, geopereerd te worden.

Het kan gebeuren dat u naar de Gipskamer wordt doorverwezen.

Onderzoek door een arts of specialist in opleiding

Het AMC is een universitair medisch centrum. Niet alleen een ziekenhuis, maar ook een plek waar artsen en specialisten worden opgeleid. Daarom kan het voorkomen dat een co-assistent (arts in opleiding) of een arts-assistent (specialist in opleiding) u ontvangt en u onderzoekt. Door mee te kijken en te luisteren, kunnen assistenten het vak goed leren. Natuurlijk staan ze altijd onder toezicht van een ervaren medicus. Uiteraard worden de bevindingen en het behandelvoorstel altijd in overleg met een stafarts uitgevoerd. De specialisten in opleiding zullen slecht zelfstandig handelen binnen hun eigen competenties.

Voor welke aandoeningen kan ik bij deze polikliniek terecht?

Het AMC biedt zorg aan die door andere, niet academische ziekenhuizen niet geboden kan worden. Dit noemt men topklinische en/of topreferente zorg. Het AMC onderscheidt zich hierin van andere, algemene ziekenhuizen.

Patiënten die topklinische of topreferente zorg nodig hebben krijgen daarom voorrang. Polikliniek Orthopedie heeft er voor gekozen een aantal aandoeningen uit de basiszorg door te verwijzen naar het ziekenhuis waarmee wij een samenwerkingsverband hebben:

 • initiële totale heupvervanging;
 • initiële totale knie vervanging;
 • operatieve behandeling meniscus;
 • degeneratieve rugklachten en schouderklachten.

Indien uw behandeling plaats kan vinden in een niet-academisch ziekenhuis, zullen we in overleg met u uw verwijsbrief doorsturen naar een van de samenwerkende ziekenhuizen: ziekenhuis, OLVG of het Vumc.

Het orthopedisch team van het AMC heeft ervoor gekozen zich te specialiseren in de behandeling van:

 • orthopedische oncologie;
 • voet- en enkelklachten;
 • sport gerelateerde klachten;
 • traumatologische orthopedie;
 • complexe heup en knie problematiek;
 • schouder klachten (gezien door een arts uit het ziekenhuis) en
 • elleboogklachten (gezien door Dr Eygendaal uit het Amphia Ziekenhuis).

Route

De polikliniek Orthopedie ligt in het polikliniekgebouw (bouwdeel A) op de eerste verdieping. Om er te komen neemt u de lift naar de eerste verdieping en slaat u linksaf. U kunt de borden volgen en u melden bij de hoofdbalie.

Orthopedie

020 - 566 2551 (maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 16.00 uur)

Wachttijd Orthopedie

Wachttijden polikliniek

Orthopedie: 45 dagen.

Wachttijden behandeling:

 • Initiële totale heupvervanging: 59 dagen (alleen complexe operaties).
 • Diagnostische en/of therapeutische kijkoperatie knie: 37 dagen (alleen complexe operaties).
 • Initiële totale knie vervanging: - (alleen complexe operaties).
 • Initiële operatieve behandeling hernia nuclei pulposi/kanaalstenose: -

Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact met ons opnemen, of uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u hierin ondersteunen, zodat u mogelijk sneller geholpen kunt worden. De maximaal aanvaardbare wachttijd die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk is overeengekomen (de Treeknorm) bedraagt voor de toegang tot de polikliniek en diagnostiek 4 weken. Voor behandeling is de maximaal aanvaardbare wachttijd 7 weken.

Openingstijden polikliniek:

Maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 16.30 uur.

Meer over uw bezoek aan het AMC: