Let op!

Deze informatie gaat over locatie AMC.
Moet u zijn op locatie VUmc? Ga naar: afdeling longziekten, locatie VUmc/De Boelenlaan

Longfunctie (polikliniek)

Informatie over uw afspraak op de polikliniek Longfunctie.

Uw huisarts of specialist verwijst u voor een longfunctieonderzoek in het AMC. Hier gaan we na hoe goed uw longen werken.

Dat kan op verschillende manieren. Voor welke methode er uiteindelijk wordt gekozen hangt af van uw klachten. Uw arts bepaalt welke onderzoeken voor u het meest geschikt zijn.

Wat kan ik verwachten?

Bij iedere longfunctietest vragen we u te ademen via een mondstuk, verbonden aan het longfunctieapparaat. Daarbij wordt uw neus met een klemmetje dichtgehouden. Dit is een simpele manier om te voorkomen dat u door de neus ademt.

Het onderzoek duurt dertig minuten tot anderhalf uur. Longfunctieonderzoek is niet pijnlijk, maar het kan wel vermoeiend zijn.

Route

De polikliniek Longfunctie ligt in bouwdeel C op de tweede verdieping. Sla linksaf als u het poligebouw binnenkomt en ga met de lift naar de tweede verdieping. Hier kunt de borden naar de balie volgen.

Polikliniek Longfunctie

020 - 566 3104

Wachttijd Longfunctie

Wachttijden polikliniek:

Door het Coronavirus wijken onze toegangstijden af van hetgeen op de website staat. Houd voor meer informatie onze homepage in de gaten. Voor urgente vragen kunt u contact opnemen met de afdeling waar u naar toe verwezen bent.

Afhankelijk van het onderzoek is de wachttijd 1 tot 3 weken.

Meer over uw bezoek aan het AMC:

Feestdagen

Tijdens de feestdagen zijn onze poliklinieken gesloten. Lees meer